Επεμβατική Καρδιολογία 2022

Με μεγάλη επιτυχία διενεργήθηκε το συνέδριο “ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2022” στις 25–26 Νοεμβρίου 2022 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στους χαιρετισμούς από την οργανωτική επιτροπή κατά την έναρξη του συνεδρίου, τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Το υψηλό επίπεδο των προέδρων και των ομιλητών από τον χώρο του Πανεπιστημίου, του Ε.Σ.Υ. αλλά και από τον ιδιωτικό χώρο, σε αγαστή συνεργασία, εξασφάλισε την εγγραφή περισσοτέρων από 700 γιατρούς και σε κάθε συνεδρία, περίπου συμμετοχή 400 γιατρών (και 900 clicks-οι ομιλίες παραμένουν στο link στου συνεδρίου, στην επιλογή on demand).

Την πρώτη ημέρα 25.11.2022, πραγματοποιήθηκαν 6 στρογγυλά τραπέζια με θέματα για τη σύμπλοκη αγγειοπλαστική, την κολπική μαρμαρυγή, τις δομικές καρδιοπάθειες, την επεμβατική θεραπεία, τις αρρυθμίες και τη διαγνωστική προσέγγιση της στεφανιαίας νόσου: έλεγχος ανατομίας ή λειτουργικές διαδικασίες.

Τη δεύτερη ημέρα 26.11.2022, πραγματοποιήθηκαν 6 στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέροντα περιστατικά από πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας σχετικά με την επεμβατική καρδιολογία, τη στεφανιαία νόσο, τις βαλβιδοπάθειες, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τους βηματοδότες και απινιδωτές και με τη διαδερμική τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας (TAVI).

Με τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς, που αναπτύσσονται στα συνέδρια, εξασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο η διάγνωση, η θεραπεία αλλά και η πρόληψη των παθήσεων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. Επισημαίνεται, η σημαντική συνεισφορά των συναδέλφων Καρδιολόγων και Καρδιοχειρουργών από το METROPOLITAN GENERAL και γενικότερα από τον Όμιλο HHG στην επιτυχία του συνεδρίου.