Στο Metropolitan General, όπως και σε κάθε πλήρως οργανωμένη Κλινική, έχει αναπτυχθεί Πνευμονολογικό Τμήμα το οποίο εντάσσεται στον Παθολογικό Τομέα και καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων που συνδέονται με τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.
Το Πνευμονολογικό Τμήμα διαθέτει:
- Τακτικό εξωτερικό ιατρείο (ΤΕΙ), το οποίο παρέχει τη δυνατότητα:
- Κλινικής παρακολούθησης των χρονίων και συχνά μεταβαλλόμενης συμπτωματολογίας νοσημάτων του αναπνευστικού.
- Ενδονοσοκομειακής υποστήριξης.
- Εργαστήριο Λειτουργικού Ελέγχου Αναπνοής, ο εξοπλισμός του οποίου επιτρέπει τη διερεύνηση και την κλινική αξιολόγηση: αποφρακτικών συνδρόμων (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα), περιοριστικών συνδρόμων (πνευμονική ίνωση, νοσήματα θωρακικού τοιχώματος, νευρομυϊκά νοσήματα κ.λπ.), νοσημάτων διαμέσου ιστού.
Για τη διερεύνηση των ανωτέρω συνδρόμων είναι δυνατή η μέτρηση δυναμικών (FEV1, FVC, FEF 25%-75%) και στατικών (TLC, RV, FRC) όγκων όπως και της διαχυτικής ικανότητας των πνευμόνων (DLCO, KCO). - Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου για τη διερεύνηση υπνοαπνοϊκών συνδρόμων.
- Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα βρογχοσκοπήσεων και λήψης ενδοβρογχικών και διαβροχικών βιοψιών, TBNA, βρογχικών εκπλυμάτων (washing), ξεσμάτων (brushing) ως και βρογχοκυψελιδικών εκπλυμάτων (BAL).
Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος
Οι έμπειροι Πνευμονολόγοι του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος γνωρίζουν ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη, γι’ αυτό και η ανθρώπινη προσέγγιση του προβλήματός αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό τους.
Ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης του καπνιστή από τη νικοτίνη, το ιατρικό ιστορικό του και τον έλεγχο του αναπνευστικού και καρδιολογικού του συστήματος, οι ιατροί τόσο μέσω συμβουλευτικής καθοδήγησης όσο και μέσω φαρμακευτικής αγωγής (όταν κρίνεται αναγκαία), συνδράμουν στο να απαλλαγεί από τη βλαβερή αυτή συνήθεια.
Παρέχονται δύο Προγράμματα Διακοπής Καπνίσματος εξατομικευμένης προσέγγισης και διαφορετικής χρονικής διάρκειας, ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης του καπνιστή από την νικοτίνη. Τα Προγράμματα περιλαμβάνουν δύο σπειρομετρήσεις (στην πρώτη & τελευταία επίσκεψη), πνευμονολογική εξέταση, συμβουλευτική υποστήριξη, οδηγίες αντιμετώπισης των στερητικών συμπτωμάτων και σε περίπτωση χορήγησης φαρμάκων, έλεγχο της λήψης τους.
Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για τηλεφωνική ενημέρωση και υποστήριξη.
Τηλ. επικοινωνία: 210 650 2000