Το Metropolitan ξεκίνησε το 2001 από μια ομάδα manager υγείας με πολυετή εμπειρία στο χώρο με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό προς τους ασθενείς. Η μετοχική σύνθεση του Ομίλου, από την αρχή περιλαμβάνει διακεκριμένους επιχειρηματίες, θεσμικούς επενδυτές καθώς και διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, γίνονται συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής, προμηθεύοντας με σύγχρονο εξοπλισμό το ιατρικό προσωπικό με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Έτσι, το Metropolitan καθιερώθηκε στη συνείδηση των ασθενών μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών υγείας στη χώρα. Κέρδισε διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έδωσε σημαντική προσοχή στον ιατρικό τουρισμό και στις διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες το οδήγησαν στην εξασφάλιση της πιστοποίησης του διεθνούς οίκου Temos.

Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών ήταν η προσέλκυση ξένων επενδυτών που οδήγησαν στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας από την Hellenic Healthcare S.a.r.l., εταιρία που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners. H CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της υγείας. Η συνεργασία αυτή οδήγησε το Metropolitan στην κορυφή και προχώρησε στην δημιουργία του Metropolitan Group, εντάσσοντας σ' αυτό το Metropolitan General.

Το Metropolitan General αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών υγειονομικής μέριμνας στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Αττικής, ένα πρωτοπόρο θεραπευτήριο που δεν θεωρεί την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας πολυτέλεια, αλλά βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Ακολουθώντας το όραμά του, εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες του, συνεργάζεται με υψηλής εξειδίκευσης ιατρούς και διαθέτει υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, φιλοδοξώντας να εξασφαλίζει καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή.

 

Β. Θεοχαράκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Μetropolitan General

Αναγνωρίσαμε πρώτοι το γεγονός ότι η ιδιωτική υγεία δεν αποτελεί προνόμιο λίγων, αλλά δικαίωμα και ανάγκη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όσους το επιθυμούν.

 

Δ. Σπυρίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος Μetropolitan General

Ο ρόλος του πολίτη στον τομέα της υγείας, είτε ως καταναλωτή υπηρεσιών υγείας είτε ως ασθενούς, αλλάζει ραγδαία. Ο πολίτης δεν είναι πλέον ένας παθητικός αποδέκτης ιατρικών αποφάσεων, αλλά ένας καλά ενημερωμένος εταίρος στη θεραπευτική διαδικασία. Η ιατρική επιστήμη του προσφέρει πληθώρα διαγνωστικών επιλογών υψηλής τεχνολογίας, πρωτοποριακές θεραπευτικές μεθόδους και δεδομένα που απαιτούν τη λήψη δύσκολων αποφάσεων. Αυτές οι αποφάσεις  επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής του και τον ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό του ιστό.

Ως επαγγελματίες του χώρου της υγείας, καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτές τις αποφάσεις με σύνεση, σοβαρότητα και ευθύνη. H θετική σας ανταπόκριση μας ωθεί στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών μας.