Διεθνώς καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι σοβαρές επιπτώσεις από αυτή την πανδημία. Η τήρηση βασικών μέτρων προφύλαξης και περιορισμού της διασποράς είναι θεμελιώδης στους χώρους των δομών παροχής υγείας.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ.

Όποιος προσέρχεται είτε σαν ασθενής, είτε σαν συνοδός, θα πρέπει να τηρεί ΑΠΟΛΥΤΑ τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσηλευτηρίου και ιδιαίτερα τους Νοσηλευτικούς θαλάμους.
  • Χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών.
  • Τήρηση ελαχίστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • ΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
  • Χορηγείται άδεια αυστηρά και μόνο σε ΕΝΑ συνοδό ανά ασθενή και μόνο αν υπάρχει αιτιολογημένος λόγος.
  • Αυστηρή τήρηση των ραντεβού στα Τακτικά Ιατρεία.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ COVID-19 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ METROPOLITAN GENERAL.

  • Κατά την προσέλευση ασθενών για εξέταση.
  • Κατά την προσέλευση ασθενών για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Διευκρινίζεται ότι ΟΛΟΙ οι ασθενείς που προσέρχονται ΕΚΤΑΚΤΩΣ και με σοβαρή και επείγουσα κατάσταση υγείας αντιμετωπίζονται ΑΜΕΣΑ ενώ παράλληλα λαμβάνονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα προφύλαξης και λαμβάνεται έλεγχος για Covid-19.

Στους συνοδούς ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα επειγόντων Περιστατικών ΔΕΝ επιτρέπεται η παραμονή στους χώρους του ΤΕΠ, υποβάλλονται και αυτοί στον απαραίτητο έλεγχο για Covid-19 και ενημερώνονται από τον υπεύθυνο ιατρό τηρώντας απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.

  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ (έντυπα ή ηλεκτρονικά) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ COVID-19 (PCR test, Rapid PCR, test αντιγόνου) ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ METROPOLITAN GENERAL.

Οι συνοδοί και οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού, να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας και της τάξης, να τηρούν τους κανόνες πρόληψης και διασποράς των λοιμώξεων και να ενημερώνουν άμεσα την / τον προϊσταμένη αρχή για όποια καταστρατήγηση των μέτρων προφύλαξης έχουν παρατηρήσει.

Η συμβολή της κάθε μίας και του κάθε ένα από εμάς στην προφύλαξη από την διασπορά των Λοιμώξεων και ιδιαίτερα της Covid-19 είναι εξαιρετικά σημαντική. Βοηθήστε μας στη προσπάθεια που καταβάλλουμε ο δικός σας άνθρωπος να νοσηλευτεί με ασφάλεια και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
METROPOLITAN GENERAL