Πόνος στο γόνατο

Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η συμμετοχή του Διευθυντή του Τμήματος Γόνατος και Ισχίου του Metropolitan General, κ. Ροΐδη Νικόλαου MD, PhD, DSc, ως Course Co-Director, στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Άμεσης Διαχείρισης Μετεγχειρητικού Πόνου (Αcute Pain Management Course) που πραγματοποιήθηκε στις 29-30/04/2019, στο Αμβούργο.

Ο κ. Ροίδης συμμετείχε ως ομιλητής, με τρεις διαλέξεις με θέμα τις πιο σύγχρονες τεχνικές για ταχεία κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου, καθώς και ως εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (Ορθοπαιδικοί, Αναισθησιολόγοι, Γενικοί Χειρουργοί, Θωρακοχειρουργοί) σε πτωματικά παρασκευάσματα σε σύγχρονες τεχνικές ελάττωσης του μετεγχειρητικού πόνου και τεχνικές νευρικών αποκλεισμών (intraoperative nerve blocks). Οι τεχνικές αυτές αποτελούν μέρος των πρωτοκόλλων ταχείας κινητοποίησης και αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση (enhanced recovery after surgery - ERAS).

Το σεμινάριο είχε ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή με παρουσία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.