Οφθαλμολογικός εξοπλισμός αιχμής

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του Metropolitan General εφαρμόζονται πρωτοποριακές θεραπείες στον οφθαλμό με ελάχιστη παρέμβαση, ανώδυνες, αποτελεσματικές και διάρκειας λίγων λεπτών (5-10 min), με lasers τελευταίας γενιάς όπως είναι:

  • Το Diode Laser, το μοναδικό laser με την καινοτόμο τεχνολογία Μicropulse (με μικροπαλμούς), που δεν καταστρέφει τον ιστό σε αντίθεση με τα απλά θερμικά lasers. Το Diode Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για αναίμακτη αντιμετώπιση πιο σοβαρών μορφών γλαυκώματος.
  • Το SLT Laser (Selective Laser Trabeculoplasty – Επιλεκτική Laser Τραμπεκουλοπλαστική) υψηλής ακρίβειας για τη θεραπεία του γλαυκώματος ανοιχτής γωνίας και την οφθαλμική υπερτονία. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο, μη θερμικό και μη επεμβατικό laser που μπορεί να επιτύχει μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης η οποία συνδέεται με το γλαύκωμα. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τη φαρμακευτική θεραπεία, χωρίς όμως τις παρενέργειες και τα προβλήματα εφαρμογής της χρόνιας αγωγής με κολλύρια.
  • Το Laser ΥAG για εξειδικευμένες επεμβάσεις στον οφθαλμό όπως καψουλοτομή, ιριδοτομή, βιτριόλυση (μέση υαλοειδόλυση).

Η Οφθαλμολογική Κλινική διαθέτει ψηφιακό αγγειογράφο τελευταίας γενιάς, O.C.T – Αngio, για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας και γενικά των παθήσεων του βυθού στον οφθαλμό, παρέχοντας εικόνες υψηλής ανάλυσης και μεγάλης διαγνωστικής ακρίβειας. Παράλληλα, επιτρέπει τη λεπτομερή καταγραφή των γλαυκωματικών αλλοιώσεων με στόχο την κατάλληλη και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου. Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, της οφθαλμολογικής υπερηχογραφίας UBM, της ψηφιακής φλουροαγγειογραφίας, της τοπογραφίας κερατοειδούς, της ηλεκτροφυσιολογίας καθώς και το μικροσκόπιο ενδοθηλιακών κυττάρων συμπληρώνουν τη διαγνωστική φαρέτρα της Κλινικής.

Πρωτοποριακές Χειρουργικές Επεμβάσεις

Διενεργούνται με σύγχρονες τεχνικές εξειδικευμένες επεμβάσεις που αφορούν τον οφθαλμό και τον οφθαλμικό κόγχο. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής περιλαμβάνει και το τελευταίο μοντέλο του χειρουργικού συστήματος Stellaris PC Next Generation για επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς-υαλοειδούς, καταρράκτη και γλαυκώματος.