Σύστημα Automatic Cell Station

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Metropolitan General, πραγματοποιήθηκε διαχωρισμός των βλαστοκυττάρων και εμπλουτισμός του λιπώδους ιστού με αυτά εντός χειρουργικής αίθουσας αντί σε εργαστήριο, με το πρώτο παγκοσμίως σύστημα Automatic Cell Station, επιτρέποντας έτσι κατά την ίδια επέμβαση να εφαρμοστεί μεταμόσχευση του εμπλουτισμένου λίπους σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος.

Η τεχνική (Stromal Enriched Lipograft) απομόνωσης των βλαστοκυττάρων και μεταμόσχευσης του εμπλουτισμένου λίπους που έχει επινοηθεί και εφαρμόζεται από τον Δρ. Άρη Στεροδήμα, Διευθυντή της Α’ Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Metropolitan General, και την Ομάδα του, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του πρώτου καινοτόμου Automatic Cell Station. Με αυτόν τον τρόπο, δεν απαιτείται η μεταφορά ή επεξεργασία σε εργαστήριο και ελαχιστοποιείται η ανθρώπινη παρέμβαση.

Η συνδυαστική χρήση του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος με την αναγεννητική αυτή τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Απριλίου, σε επεμβάσεις όχι μόνο πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής αλλά και ορθοπαιδικής χειρουργικής. Η χρήση των βλαστοκυττάρων μπορεί πλέον να προσφέρει μια μη επεμβατική αυτόλογη θεραπεία σε ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων (π.χ. ορθοπαιδικών, ουρολογικών, παθήσεων σπονδυλικής στήλης) που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν χειρουργικά.

Παράλληλα, ξένοι πλαστικοί χειρουργοί από Ευρώπη και Αμερική προσήλθαν στο Metropolitan General προκειμένου να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν στη χρήση του μηχανήματος και στην εφαρμογή της τεχνικής από τον Δρ. Άρη Στεροδήμα σε live surgeries.

Automatic Cell Station

To πρώτο παγκοσμίως σύστημα Automatic Cell Station