Σύμπραξη Metropolitan General με το Δήμο Ζωγράφου με για τον σχολικό κήπο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

 To Metropolitan General στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέλαβε την επιχορήγηση της κατασκευής του σχολικού κήπου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, σε συνεργασία με το δήμο Ζωγράφου.

Με τη μεταμόρφωση από εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, το οποίο εφάπτεται με τις εγκαταστάσεις του 8ου Δημοτικού Σχολείου, σε όαση δροσιάς, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Σχολείου. Μάλιστα, πριν τις διακοπές οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα και του παρέδωσαν μια επιστολή ζητώντας του να τους βοηθήσει να μετατρέψουν το οικόπεδο σε πάρκο - λαχανόκηπο, τον οποίο θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Ακολούθησε η σχετική τεχνική μελέτη και με εισήγηση του πρώην γραμματέα της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρήστου Νούση η Κλινική Metropolitan General αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει τη δωρεά του σχολικού κήπου, τον οποίο και παρέδωσε εγκαίρως, ώστε τα παιδιά του 8ου Δημοτικού Σχολείου να τον αναλάβουν υπό την ευθύνη τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αποδεχόμενος τη δωρεά ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και της Metropolitan General απέδωσε καρπούς και ένας κήπος προστίθεται στους δημόσιους χώρους για τους πολίτες μας. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Χρήστο Νούση, καθώς με τη δική του συμβολή πετύχαμε την πολύτιμη συνδρομή της Κλινικής Metropolitan General, η οποία στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης επέλεξε να υποστηρίξει τον Δήμο μας. Τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Το κοινωνικό όφελος των πολιτών. Εμείς, ως δήμος, έχουμε δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος εντός του αστικού ιστού και σας ευχαριστούμε που με τη χορηγία αυτή μας βοηθάτε να ενισχύσουμε τις δράσεις μας. Αυτή η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι άλλο ένα καλό παράδειγμα για το πώς μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να καταφέρουμε την ανάπτυξη των πόλεων μας και την ευημερία των κατοίκων μας».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Metropolitan General, Σπυρίδων Κοτρώτσιος τόνισε: « Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής των μαθητών που μέχρι πρότινος έμενε ανεκμετάλλευτος. Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες δράσης του Metropolitan General και με κάθε ευκαιρία ενθαρρύνουμε την υλοποίηση πρωτοβουλιών όπως αυτή».