Το Metropolitan General αποχαιρετά το Βασίλειο Γολεμάτη

Η Διοίκηση του Μetropolitan General εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του διακεκριμένου Καθηγητή Χειρουργικής Βασίλειου Γολεμάτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Ο Βασίλειος Γολεμάτης διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Metropolitan General από το 2006 μέχρι το 2020. H προσφορά του διακρίθηκε τόσο σε κλινικό όσο και σε διοικητικό-εκπαιδευτικό έργο αποτελώντας το «δάσκαλο» όλου του επιστημονικού δυναμικού της Κλινικής. Η απλότητα, η αμεσότητα και η ευγένειά του τον καθιστούσαν -εκτός από σπουδαίο επιστήμονα- και χαρισματικό άνθρωπο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανεκτίμητη προσφορά του.

Λίγα λόγια για τον Καθηγητή

Ο Βασίλειος Γολεμάτης ήταν από τους πρωτοπόρους στη χειρουργική του πεπτικού και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ήταν ο πρώτος γιατρός στην Ελλάδα που οργάνωσε χειρουργικές επεμβάσεις για φορείς του AIDS σε μια εποχή που δύσκολα γίνονταν δεκτοί σε νοσοκομεία. Εξελέγη τιμητικό μέλος της Αμερικανικής Χειρουργικής Εταιρείας αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα που έλαβε αυτή τη διάκριση.

Θεωρούταν ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της ελληνικής χειρουργικής στο διεθνή χώρο ο οποίος εισήγαγε το θεσμό ανταλλαγής φοιτητών και νέων ιατρών με ιατρικές σχολές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε κριτής επιστημονικών εργασιών διακεκριμένων διεθνών περιοδικών και επισκέπτης Καθηγητής από φημισμένες Ιατρικές Σχολές των ΗΠΑ.