Διεθνής διάκριση για τον Δρ. Νικόλαο Πλεύρη,

Ο Δρ. Νικόλαος Πλεύρης, Διευθυντής της A’ Γυναικολογικής Κλινικής, Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαρoσκοπικής Χειρουργικής του Μetropolitan General, πιστοποιήθηκε ως “Master Surgeon in Robotic Surgery” (MSRS) για γυναικολογικές ρομποτικές επεμβάσεις, από τον εγκυρότερο διεθνή φορέα χειρουργικών πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Πρώτη Πιστοποίηση στην Ελλάδα

Ο Δρ. Πλεύρης είναι ο πρώτος Χειρουργός Γυναικολόγος στην Ελλάδα που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, έπειτα από μια εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης, επιθεώρησης και τήρησης αυστηρών πρωτοκόλλων που ορίζει ο Surgical Review Corporation (SRC).

Η απονομή της πιστοποίησης ολοκληρώθηκε έπειτα από πολύμηνη καταγραφή και παρακολούθηση 125 ρομποτικών γυναικολογικών περιστατικών στο Metropolitan General, καθώς και έλεγχο για την τήρηση συγκεκριμένων διαδικασιών πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τη χειρουργική επέμβαση αλλά και του δείκτη επιπλοκών και επαναεισαγωγής.

Η πιστοποίηση είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας εμπειρίας στις ρομποτικές γυναικολογικές επεμβάσεις, τήρησης αυστηρών διαδικασιών και υιοθέτησης υψηλών ποιοτικών κριτηρίων.

Surgical Review Corporation (SRC)

Ο Surgical Review Corporation είναι ένας ανεξάρτητος, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με έδρα τις Η.Π.Α που πιστοποιεί τους κορυφαίους χειρουργούς, επαγγελματίες υγείας και νοσοκομεία στον κόσμo που πληρούν τα αναγνωρισμένα πρότυπά του, τα οποία έχουν θεσπιστεί με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών και τη βελτίωση της χειρουργικής φροντίδας. Κάθε πιστοποίηση φέρει τη σφραγίδα του οργανισμού και συμβολίζει την αριστεία.

Ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία

Η ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος πραγματοποίησης γυναικολογικών επεμβάσεων. Μπορεί να εφαρμοστεί στη συντριπτική πλειονότητα των γυναικολογικών παθήσεων. Με ασφάλεια μπορούν να πραγματοποιηθούν περιστατικά γυναικολογικών καρκίνων αλλά και σε περιπτώσεις υπογονιμότητας.

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο της Ρομποτικής Χειρουργικής:

  • Ενδομητρίωση
  • Αιμορραγίες της μήτρας
  • Προκαρκινικές αλλοιώσεις ενδομητρίου
  • Καρκίνος ενδομητρίου
  • Ινομυώματα μήτρας
  • Προκαρκινικές αλλοιώσεις τραχήλου μήτρας
  • Καρκίνος τραχήλου μήτρας
  • Πρόπτωση μήτρας
  • Πυελικό άλγος
  • Διαταραχές περιόδου - Δυσμηνόρροια
  • Μάζες πυέλου - Όγκοι ωοθηκών

Όπως αναφέρει ο Δρ. Πλεύρης «η ποιότητα δεν είναι μια άυλη ιδέα για εμάς, αλλά μια απολύτως μετρήσιμη έννοια που εκτιμάται με απτά αποτελέσματα, με δείκτες που αξιολογούν και πιστοποιούν τις υπηρεσίες μας από διεθνείς οργανισμούς και ταυτόχρονα αποτελούν οδηγό για διαρκή βελτίωση. Οι ασθενείς μας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Ως προτεραιότητα θέτουμε: την ασφάλειά τους και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών, την επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, τη χρήση πρωτοποριακών διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων και την υιοθέτηση διεθνών ιατρικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών».