Το Metropolitan General στηρίζει και φέτος την εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδους Διαβήτη  της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό Το Διαβήτη»

Για 7η χρονιά, το ιστιοπλοϊκό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) «Mε Οδηγό το Διαβήτη» και την υποστήριξη του Metropolitan General, ταξίδεψε σε νησιά του Αιγαίου για δωρεάν εξετάσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για το διαβήτη.

Η εκστρατεία πρόληψης διήρκεσε από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2022 και επισκέφθηκε την Κάλυμνο, την Ψέριμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και τη Λέρο. Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης και Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογική εξέταση, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικής Νευροπάθειας, έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης και δωρεάν συνεδρίες με σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Πολυτίμη ήταν η συμβολή του κ. Αντώνη Λέπουρα, Παθολόγου –Διαβητολόγου, Διευθυντή Παθολογικής-Διαβητολογικής και Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan General, ο οποίος εξέτασε τους κατοίκους και τους ενημέρωσε για τη σημασία της πρόληψης από κοινού με το υπόλοιπο ιατρικό team που υποστήριξε εθελοντικά τη δράση.

Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για το διαβήτη και την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, στις φετινές στάσεις του ιστιοπλοϊκού της ΑΜΚΕ στα νησιά, η ιατρική ομάδα σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους των νησιών, ενημέρωσαν και τους επαγγελματίες υγείας.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ "Mε Οδηγό το Διαβήτη" ξεκίνησε το 2014 και έκτοτε έχει καλύψει με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περίπου 50.000 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 700 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη.