Διαδικτυακή διημερίδα «Επεμβατική Καρδιολογία 2021» από τον Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με τίτλο “Επεμβατική Καρδιολογία 2021”, που διοργάνωσε ο Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021.

Ο Τομέας της Επεμβατικής Καρδιολογίας αποτελεί την “αιχμή του δόρατος” για την ειδικότητα της Καρδιολογίας γιατί η πρόοδος στον τομέα αυτό υπήρξε επαναστατική και συνέβαλε, διαγνωστικά και θεραπευτικά, σε όλο το φάσμα της κλασσικής Καρδιολογίας. Στον Τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας υπάρχουν πολλές εξελίξεις τόσο στο διαγνωστικό όσο και στο θεραπευτικό σκέλος της κολπικής μαρμαρυγής, στην εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών και στην αντιμετώπιση των κοιλιακών ταχυκαρδιών.

Στο Metropolitan General, ο τομέας της Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας καλύπτει πλήρως τη Διαγνωστική και Θεραπευτική αντιμετώπιση όλου του φάσματος των καρδιαγγειακών παθήσεων, πλήρως εναρμονισμένη με τους διεθνείς κανόνες.

Σημείο αναφοράς της διημερίδας υπήρξαν τα στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέροντα περιστατικά, που αφορούν σε ασθενείς με σύμπλοκες στενώσεις των στεφανιαίων αγγείων και του στελέχους, με σημαντικές στενώσεις της αορτικής βαλβίδας, που αντιμετωπίζονται με TAVI ή καρδιοχειρουργικά και περιπτώσεις αρρυθμιών και σχετικών συσκευών (βηματοδοτών και απινιδωτών).

Το προεδρείο της διημερίδας απαρτιζόταν από τους κ.κ.: Ιωάννη Καλλικάζαρο, MD, FESC, FACC, Διευθυντή Καρδιολόγο Metropolitan General, τ. Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γεώργιο Ν. Θεοδωράκη, MD, FESC, FACC Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης Metropolitan General και Στέφανο Γρ. Φούσα, MD, FESC, FACC Συντονιστή - Διευθυντή Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, Ε. Καθηγητή Καρδιολογίας, τ. Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Παράλληλα, συμμετείχαν και άλλοι διακεκριμένοι ιατροί του Ομίλου HHG καθώς και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων