NΕΕΣ, ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ METROPOLITAN GENERAL

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τo Μetropolitan General, μέλος του Ηellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε πρόσφατα τη δημιουργία μίας νέας πτέρυγας του συγκροτήματος των Χειρουργείων που περιλαμβάνει Μονάδα Λιθοτριψίας, τρείς (3) νέες χειρουργικές αίθουσες και Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (O.D.C) χειρουργημένων ασθενών

Οι νέες χειρουργικές αίθουσες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν μέγιστη λειτουργικότητα και ασφάλεια. Είναι πλήρως θωρακισμένες για να προσφέρουν μεγαλύτερη ακτινοπροστασία, με τοίχους επενδυμένους με ειδική αντιμικροβιακή επικάλυψη ενώ κλείνουν με αυτόματες πόρτες με φωτοκύτταρα για την πρόληψη λοιμώξεων. Είναι διασυνδεμένες με τα πληροφοριακά συστήματα της Κλινικής και προσφέρουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης και χρήσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των ασθενών σε ρομποτικά συστήματα και σε ηλεκτρονικούς πλοηγούς, βελτιώνοντας τόσο την ασφάλεια των επεμβάσεων όσο και το κλινικό αποτέλεσμα.
Συνολικά, το συγκρότημα των Χειρουργείων του Metropolitan General περιλαμβάνει δεκατρείς (13) χειρουργικές αίθουσες, δώδεκα (12) άσηπτες και μία (1) αίθουσα σηπτικού χειρουργείου, που αποτελούν σημείο αναφοράς με βάση τα διεθνή πρότυπα. Στελεχώνονται από ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές άριστα εκπαιδευμένους. Κάθε αίθουσα είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής, διαθέτοντας ρομποτικά και ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας γενιάς καθώς και τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και αναισθησιολογικό εξοπλισμό. Ενδεικτικά, διαθέτουν:

  • το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα DaVinci Xi, το πιο σύγχρονο μηχάνημα ρομποτικής χειρουργικής παγκοσμίως
  • τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ρομποτικής υποβοήθησης ROSA και NAVIO για την αρθροπλαστική γόνατος
  • το φορητό χειρουργικό απεικονιστικό σύστημα O-ARM για 100% ακρίβεια στον εντοπισµό και τη διαχείριση της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου
  • υπερσύγχρονα συστήματα ψηφιακής πλοήγησης

Όλα τα ανωτέρω διαμορφώνουν έναν υπερσύγχρονο χώρο χειρουργείου που επιτρέπει την εφαρμογή των πιο εξελιγμένων χειρουργικών τεχνικών και τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας.

Το Metropolitan General, επενδύοντας σταθερά τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση των υποδομών του, αποτελεί σήμερα μία από τις ελάχιστες μονάδες υγείας στην Ελλάδα που διαθέτουν κορυφαίο, πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Ενδεικτικά, περιλαμβάνει:

  • το ψηφιακό συγκρότημα Αγγειογραφίας-Νευροακτινολογίας Azurion 7, Biplane
  • τον μαγνητικό τομογράφο Magnetom Skyra, 3 Τesla
  • το κορυφαίο μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation με δυνατότητα ψηφιακής τομοσύνθεσης 3D και στερεοτακτικής βιοψίας
  • οφθαλμολογικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και Laser τεχνολογίας αιχμής (SLT Laser, OCT-Angio κ.ά.)
  • κορυφαίας τεχνολογίας συσκευές αιμοκάθαρσης 5008S Fresenius

Οι προηγμένες χειρουργικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής, την εφαρμογή των τελευταίων ιατρικών τεχνικών και μεθόδων, τις διεθνείς πιστοποιήσεις και το υψηλής επιστημονικής κατάρτισης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αναδεικνύουν, για άλλη μία φορά, το Metropolitan General σε μίαr πρότυπη και πρωτοποριακή κλινική.