Το Metropolitan General τιμά τον κ. Βασίλειο Γολεμάτη Καθηγητή Χειρουργικής

Η Διοίκηση του Metropolitan General, θέλοντας να τιμήσει τον κ. Βασίλειο Γολεμάτη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου για τη μακροχρόνια συμβολή του τόσο στο έργο του θεραπευτηρίου όσο και στην ιατρική επιστήμη γενικότερα, αποφάσισε να δώσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής το όνομά του.

Η αίθουσα, η οποία κατά καιρούς φιλοξενεί επιστημονικές διαλέξεις, συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ονομάστηκε και επίσημα Αίθουσα Εκδηλώσεων «Βασίλειος Γολεμάτης» παρουσία διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού της Κλινικής, τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων προφύλαξης για τον SARS-CoV2.

Στο πλαίσιο την εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παρίσταντο ο κ. Σπύρος Κοτρώτσιος, Γενικός Διευθυντής του Metropolitan General, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γολεμάτη για την πολύτιμη συνεισφορά του στο επιστημονικό έργο της Κλινικής. Ευχαριστήρια και ιδιαίτερα τιμητικά και ήταν και τα λόγια του Καθηγητή Ορθοπαιδικής και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θεόδωρου Ξενάκη, καθώς και του κ. Στέφανου Φούσα, τ. Πρόεδρου Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αντιπροέδρου Α΄ του Επιστημονικού Συμβουλίου, o οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία σε βιογραφικά στοιχεία του Καθηγητή, υπογραμμίζοντας τη διεθνούς βεληνεκούς καριέρα του και τη μακρά ακαδημαϊκή του πορεία.

Λίγα λόγια για τον Βασίλειο Γολεμάτη

Διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Ήταν ο πρώτος γιατρός στην Ελλάδα που εφάρμοσε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις (χολοκυστεκτομή κ.ά.) και ο πρώτος που οργάνωσε χειρουργικές επεμβάσεις για φορείς του AIDS σε μια εποχή που δύσκολα γίνονταν δεκτοί σε νοσοκομεία.

Θεωρείται ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της ελληνικής χειρουργικής στο διεθνή χώρο ο οποίος εισήγαγε το θεσμό ανταλλαγής φοιτητών και νέων ιατρών με ιατρικές σχολές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε κριτής επιστημονικών εργασιών διακεκριμένων αγγλοσαξονικών περιοδικών όπως το British Journal of Surgery και επισκέπτης Καθηγητής από φημισμένες Ιατρικές Σχολές των ΗΠΑ. Εξελέγη τιμητικό μέλος της Αμερικανικής Χειρουργικής Εταιρείας αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα που λαμβάνει αυτή την διάκριση και έναν από τους 62 μόνο ακαδημαϊκούς χειρουργούς εκτός ΗΠΑ που έχουν τιμηθεί.

Ο κ. Γολεμάτης είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Metropolitan General από το 2006. H προσφορά του διακρίνεται τόσο σε κλινικό όσο και σε διοικητικό - εκπαιδευτικό έργο αποτελώντας τον «δάσκαλο» όλου του επιστημονικού δυναμικού της Κλινικής.