Diabetes Challenge Project

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη (14/11) και το μήνα Νοέμβριο, το Μetropolitan General υποστηρίζει την ενημερωτική διαδικτυακή καμπάνια Diabetes Challenge Project που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΑΜΚΕ «με οδηγό το Διαβήτη». H δράση έχει σκοπό την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού για το διαβήτη καθώς και την ανάδειξη της σημασίας του εμβολιασμού για τον πνευμονιόκοκκο στους διαβητικούς.

Με το σύνθημα «Μετρήσου κι εσύ» η καμπάνια διεξάγεται μέσω social media όπου διάφορα αναγνωρίσιμα πρόσωπα των media και των τεχνών μοιράζονται τις γνώσεις τους για το διαβήτη και υποβάλλονται σε μέτρηση σακχάρου. Στη συνέχεια, ανεβάζουν το σχετικό βίντεο στον προσωπικό τους λογαριασμό στα social media με hashtag #metrisoukiesy, προσκαλώντας κάποιο άλλο αναγνωρίσιμο πρόσωπο να κάνει το ίδιο. Απώτερος σκοπός είναι η καμπάνια, διαχεόμενη στα social media, να ενθαρρύνει τον κόσμο να μετρηθεί.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 Οκτωβρίου 2020 (https://www.livemedia.gr/video/409527) με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας, συμμετείχε ο Διευθυντής Παθολογικής - Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan General κ. Αντώνης Λέπουρας ο οποίος αναφέρθηκε στη δραματική αύξηση των διαβητικών στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες φτάνοντας πλέον περίπου το 1.000.000. Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι πάσχουν από διαβήτη περισσότεροι από 300.000.000 άνθρωποι, γεγονός που καθιστά τη νόσο επιδημία, με την εκτίμηση ότι το 2025 οι διαβητικοί θα φτάσουν τα 350.000.000.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέπουρας ο διαβήτης είναι μια επικίνδυνη πάθηση με πολλές συννοσηρότητες ενώ με την παγκόσμια έκρηξη της παιδικής παχυσαρκίας διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 2 ακόμη και παιδιά από 12 ετών και άνω.

O κος Λέπουρας τόνισε επίσης πως κλειδί στην πρόληψη του διαβήτη είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής, η διακοπή του καπνίσματος, η θεραπεία της υπέρτασης και της λιπιδαιμίας και ο αυστηρός γλυκαιμικός έλεγχος.

Γι’ αυτό… #metrisoukesy!