Υπό κανονικές συνθήκες, στο Metropolitan General ενθαρρύνουμε τις επισκέψεις στους ασθενείς. Εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η προστασία των ασθενών, των οικείων τους, και του προσωπικού μας από τον SARS-CοV-2 είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, εφαρμόζουμε προσωρινά νέα πολιτική επισκεπτηρίου στην οποία τίθενται αυστηροί κανόνες και περιορισμοί στους επισκέπτες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας. Συγκεκριμένα:

  • Κανένας επισκέπτης δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται ή να συνοδεύει ασθενείς, εάν έχει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της εποχικής γρίπης ή του COVID-19, όπως πυρετό, πονόλαιμο, διαταραχές όσφρησης και οσμής, ρίγος, βήχα ή δύσπνοια, πονοκέφαλο, έμετο ή διάρροια. Για το λόγο αυτό, πριν την είσοδο στην Κλινική γίνεται διαλογή και παρακολούθηση σε όλους τους επισκέπτες προκειμένου να εισέλθουν.
  • Ασθενείς που παρουσιάζουν τα ανωτέρω συμπτώματα δεν προσέρχονται στην Κλινική και επικοινωνούν με τον Θεράποντα Ιατρό τους.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε δεν φέρει κάλυμμα προσώπου (μάσκα μιας ή πολλαπλών χρήσεων).
  • Όλοι όσοι εισέρχονται στο Metropolitan General Hospital υποχρεούνται να φορούν κάλυμμα προσώπου καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους σε όλους τους χώρους της Κλινικής, συμπεριλαμβανομένων και των θαλάμων νοσηλείας. Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται μέσα στον θάλαμο νοσηλείας τους, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα κατά τη μεταφορά ή την έξοδο τους από τον θάλαμο.
  • Κάθε εισερχόμενος στο Metropolitan General πρέπει να τηρεί απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από οποιονδήποτε (ασθενή, ιατρό, νοσηλευτή ή άλλο επισκέπτη) εντός της Κλινικής.
  • Η χρήση των ανελκυστήρων γίνεται βάσει των περιορισμών στον αριθμό ατόμων που αναγράφονται στις εισόδους τους και απαραίτητα με τη χρήση μάσκας.
  • Απαραίτητη είναι η εφαρμογή υγιεινής των χεριών με πλύσιμο ή αντισηπτικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο ενός συνοδού ανά νοσηλευόμενο με ειδική άδεια ή προσερχόμενο στα εξωτερικά ιατρεία της Κλινικής.
  • Για την παραμονή στην Κλινική απαραίτητη είναι η Κάρτα Συνοδού, η οποία συμπληρώνεται κατά την εισαγωγή στο Τμήμα Υποδοχής.
  • Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης εμφανίσει οποιοδήποτε από τα ανωτέρω συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσει το προσωπικό μας και να αποχωρήσει από την Κλινική.

Έως τώρα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το Metropolitan General ελεύθερο από COVID-19 χάρη στα αυστηρά μέτρα που έγκαιρα εφαρμόσαμε, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020. Για την διατήρηση του πολύτιμου αυτού κεκτημένου σας παρακαλούμε να συμμορφώνεστε με τους ανωτέρω κανονισμούς και να ακολουθείτε τις υποδείξεις του προσωπικού μας.