Πιστοποίηση του Τμήματος Γόνατος και Ισχίου του Metropolitan General

Η νέα χρονιά άρχισε με μια εξαιρετική αναγνώριση για το Τμήμα Ισχίου και Γόνατος του Metropolitan General με Διευθυντή τον κο Ροΐδη Νικόλαο, MD, PhD, DSc.

H σημαντικότερη ιατρική εταιρεία χειρουργικής γόνατος στην Ευρώπη, (ESSKA - European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy), αναγνώρισε το Τμήμα Ισχίου και Γόνατος, κατόπιν ειδικής αξιολόγησης, ως εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο χειρουργικής γόνατος (ESSKA accredited Teaching Center), μια διάκριση που αποδίδεται σε πολύ επιλεγμένα υψηλής ποιότητας κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η επιτυχής αξιολόγηση του Δρ. Ροΐδη Νικόλαου, ως εκπαιδευτή στα ευρωπαϊκά προγράμματα μετεκπαίδευσης της ESSKA (ESSKA Teacher). Στην Ελλάδα μόνο τρία Νοσοκομεία έχουν ανάλογη πιστοποίηση (Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γ΄ Ορθοπαιδικό Τμήμα Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και πλέον το Metropolitan General).

Το Τμήμα Γόνατος και ισχίου είναι το πρώτο τμήμα στην Ελλάδα που παίρνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση μέσω της ΕΚΑ (European Knee Associates) με έμφαση στην αρθροπλαστική γόνατος. Οι πιστοποιήσεις αυτού του είδους, εκτός από το ότι αποτελούν ανώτατη αναγνώριση, θεωρούνται αναγκαίες έτσι ώστε τα αντίστοιχα κέντρα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου υπό την αιγίδα της ESSKA (ESSKA Fellowships).

Στόχος του Metropolitan General είναι η συνεχής παροχή ιατρικών υπηρεσιών που συμβαδίζουν με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.