SEL™: Η πιο προηγμένη μέθοδος λιποαναρρόφησης

Η αισθητική πλαστική χειρουργική έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft®, η πιο σύγχρονη μέθοδος λιποαναρρόφησης, έχει ανακαλυφθεί από το διακεκριμένο Έλληνα πλαστικό χειρουργό Δρ. Άρη Στεροδήμα, Διευθυντή της Α΄ Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Metropolitan General και επιτυγχάνει την αφαίρεση του τοπικού πάχους και την ταυτόχρονη διαμόρφωση του σώματος με τη χρήση αυτόλογου λίπους εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα

Μια γυναίκα θα πρέπει να επισκεφτεί το πλαστικό χειρουργό όταν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός της όπως οι μηροί, η περιοχή της μέσης και της κοιλιάς, τα γόνατα και τα χέρια παρατηρεί συγκέντρωση λίπους που επηρεάζει την εμφάνισή της, τα γνωστά σε όλους μας "ψωμάκια". Είναι πολύ σημαντικό η ασθενής να βρίσκεται κοντά στο ιδανικό της βάρος, διότι η μέθοδος της λιποαναρρόφησης δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Ο Δρ. Στεροδήμας επισημαίνει «Από τις 10 ασθενείς που μας επισκέπτονται για να κάνουν λιποαναρρόφηση, μόνο 4 είναι υποψήφιες για λιποαναρρόφηση». Στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος με ταυτόχρονη σωματική άσκηση έτσι ώστε να βρεθούν πιο κοντά στο ιδανικό τους βάρος και κατόπιν επανεξετάσεως να αποφασισθεί αν έχουν ένδειξη για λιποαναρρόφηση.

Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με άλλες τεχνικές και προσφέρει μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών. Πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική που στοχεύει στη διαμόρφωση της περιοχής των μηρών, των ισχίων, των γλουτών, της κοιλιάς, του στήθους και του προσώπου με την αναγκαία ποσότητα λίπους εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα, έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλά ποσοστά επιβίωσης του μεταμοσχευμένου λίπους. Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην αναδιαμόρφωση συνολικά του σώματος με την αποφυγή χρήσης ξένων υλικών όπως ενθεμάτων σιλικόνης και εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος. Σε συνεργασία με την ασθενή επιλέγουμε τις περιοχές από τις οποίες επιθυμεί να αφαιρεθεί το ανεπιθύμητο λίπος και τις περιοχές στις οποίες θα μεταφερθεί. Στην ίδια χειρουργική επέμβαση μπορούμε με τη τη τεχνική Stromal Enriched Lipograft να σμιλεύσουμε το περίγραμμα του προσώπου, να ανορθώσουμε και να αυξήσουμε το στήθος, να γραμμώσουμε τη κοιλιά και να τονίσουμε τους γλουτούς δίνωντας τους το επιθυμητό σχήμα και όγκο.

Πώς γίνεται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση στις περιοχές του τοπικού πάχους. Η ποσότητα του αφαιρεθέντος λίπους υπόκειται σε επεξεργασία σύμφωνα με το πρωτόκολλο της τεχνικής Stromal Enriched Lipograft®. Στη συνέχεια γίνεται έγχυση του λίπους με ειδικές μικροκάννουλες στις περιοχές του προσώπου και του σώματος που έχουν προαποφασιστεί με τον ασθενή. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 90-120 λεπτά. Η ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητες της την επόμενη ημέρα από την επέμβαση. Η εμφάνιση εκχυμώσεων στην περιοχή που πραγματοποιείται η λιπαναρρόφηση είναι προσωρινή και διαρκεί από 4-5 ημέρες. Το αισθητικό αποτέλεσμα της έγχυσης του εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα λίπους με την τεχνική Stromal Enriched Lipograft® στην περιοχή του προσώπου και του σώματος είναι ορατό από το πρώτο 24ώρο.

Μια αισθητική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης του ασθενή και στη συμφιλίωση με την εικόνα του αλλά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται επιφανειακά, τονίζει ο Δρ. Άρης Στεροδήμας. Δεν πρέπει να συγχέουμε την πλαστική χειρουργική με μια θεραπεία ομορφιάς ή μια επίσκεψη στην αισθητικό. Η τελική επιλογή του κάθε ασθενούς θα πρέπει να είναι ένας αξιόπιστος, εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, που σε συνεργασία με αναισθησιολόγους, νοσηλευτές και φυσιοθεραπευτές θα μπορέσουν να επιτύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για κάθε ασθενή. Τα αισθητικά αποτελέσματα της τεχνικής Stromal Enriched Lipograft είναι μόνιμα και επιτυγχάνονται με μια μόνο επέμβαση. Η πλειονότητα των ασθενών διατηρούν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα με τη προυπόθεση ότι δεν θα έχουν άυξηση του σωματικού τους βάρους μεγαλύτερη των 5 κιλών σε σχέση με το προεγχειριτικό τους βάρος.

Η εξοικείωση του κόσμου με την ιδέα της πραγματοποιήσης μιας αισθητικής επέμβασης καθώς και το προσιτό κόστος της επέμβασης προσελκύει ένα πλήθος ασθενών που μέσα από την πλαστική χειρουργική αναζητούν ένα τρόπο να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Ζούμε σε έναν κόσμο που καλλιεργεί την αντίληψη ότι η εμφάνιση αποτελεί προσόν επιθυμητό από όλους όσους είναι ή επιδιώκουν να είναι επιτυχημένοι. Έχει αποδειχθεί σε διεθνείς επιστημονικές μελέτες ότι η βελτίωση της εμφάνισης και της αυτοεκτίμησης αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ασθενείς επιλέγουν την αισθητική πλαστική χειρουργική.

Ο Δρ. Στεροδήμας τονίζει «Μία ισορροπημένη δίαιτα, η σωστή άσκηση και η αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία είναι τρείς σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της γυναικείας ομορφιάς». Κάθε γυναίκα μπορεί να είναι ελκυστική χωρίς να χρειάζεται να επέμβει στις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος στο πρόσωπο και στο σώμα της. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορεί να τις αποδεχθεί, η αισθητική πλαστική χειρουργική μπορεί να τις αποκαταστήσει και να απαλύνει τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος.