Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General

Ο Τομέας Καρδιάς διαθέτει έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη και μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία καλύπτοντας όλες τις πτυχές της σύγχρονης Καρδιολογίας.

Οι τομείς ενασχόλησης του Τομέα Καρδιάς είναι:

  • ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Τομέας Καρδιάς πλαισιώνεται από διακεκριμένους καρδιολόγους, εξειδικευμένους στη διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία όλων των καρδιολογικών νοσημάτων, επειγόντων και μη, ενώ με τη χρήση των συστημάτων τηλεμετρίας προσφέρεται αρτιότερη παρακολούθηση όλων των καρδιολογικών ασθενών.

  • ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ - ΒΑΛΒΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ - TAVI

Πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των εκδηλώσεων στεφανιαίας νόσου, της περιφερικής αγγειακής νόσου αλλά και των δομικών- συγγενών καρδιοπαθειών καθώς και διαδερμική εμφύτευση βαλβίδων.

  • ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ - ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Πραγματοποιείται όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης όπως επέμβαση κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής και άλλων αρρυθμιών, εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών.

  • ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Χρησιμοποιώντας τα νεότερα μηχανήματα και τις πιο σύγχρονες μεθόδους προσφέρει εγκυρότερη διάγνωση σε όλα τα επείγοντα και μη, καρδιολογικά νοσήματα με κλασικό υπερηχογράφημα, triplex καρδιάς και αορτής, με τις νεότερες τεχνικές (Stress Echo), διοισοφάγειο υπερηχογράφημα, τομογραφικό σπινθηρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου (SPECT) και αξονική τομογραφία καρδιάς.

  • ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Ο Τομέας Καρδιάς ανέπτυξε Τμήμα Καρδιακής Ανεπάρκειας προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όσο και των επιπλοκών του συνδρόμου. Διαθέτει ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας, που δίνει τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια μειώνοντας τον αριθμό των επανεισαγωγών.

  • ΚΑΡΔΙΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Ο Τομέας της Καρδιο - Ογκολογίας αποτελεί καινούργιο τομέα, που αφορά στην αντιμετώπιση των ασθενών με νεοπλασία, οι οποίοι παρουσιάζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα λόγω καρδιοτοξικότητας της αντι - νεοπλαστικής θεραπείας. Το Metropolitan General έχει αναπτύξει τον τομέα αυτό με εξειδικευμένα στελέχη για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενών σε συνεργασία με τις ογκολογικές μονάδες.