Χάπια αδυνατίσματος

Οποιοσδήποτε έχει κάνει δίαιτα, σε κάποια φάση θα ευχόταν να υπάρχει ένα «μαγικό» χάπι που θα τον βοηθούσε να αδυνατίσει. Πολλοί έχουν δώσει αρκετά χρήματα σε υποτιθέμενες «μαγικές» λύσεις αναφορικά με το αδυνάτισμα. Το αποτέλεσμα είναι το συνηθισμένο: χάσιμο χρημάτων και χρόνου χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθούν 5 μύθοι για τα χάπια αδυνατίσματος:

Πρώτος Μύθος: Υπάρχει ένα γρήγορος και εύκολος τρόπος για να χάσετε κιλά. Απλά πρέπει να βρείτε το σωστό προϊόν - χάπι αδυνατίσματος. Θα χάσετε πολλά κιλά μέσα σε μια εβδομάδα.

Πραγματικότητα: Ανεξαρτήτως τιμής και υποσχέσεων των προϊόντων, κανένα προϊόν δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βασικούς κανόνες για σωστό και μόνιμο αδυνάτισμα: Τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς προσαρμοσμένη στην κουλτούρα του κάθε ατόμου (χωρίς πείνα) και φυσική δραστηριότητα.

Δεύτερος Μύθος: Το διάφορα «μαγικά» φυτά ή χάπια, ή τα μαγικά ροφήματα με διάφορες γεύσεις είναι η νέα λύση που θα εξαφανίσει την πείνα σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα.

Πραγματικότητα: Παρόλο που δεν υπάρχουν γνωστές προφυλάξεις μέχρι σήμερα σχετικά με τη χρήση των διαφόρων «μαγικών» φυτών ή ροφημάτων, τα συμπληρώματα αυτά δεν έχουν κάποια «μαγικά» συστατικά που να επιταχύνουν το μεταβολισμό. Απλά μερικές φορές μειώνουν την όρεξη όπως έχουν δείξει μερικές μελέτες, φυσικά και δεν είναι θαυματουργά και πάντοτε πρέπει να ελέγχεται η χρήση τους από τον κλινικό διαιτολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τι αγοράζουν.

Τρίτος Μύθος: Το συζυγές λυνελαϊκό οξύ (CLA) εξαφανίζει το λίπος από το σώμα, ειδικά γύρω από το στομάχι, και βοηθάει στο γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα.

Πραγματικότητα: Παρόλες τις διαφημίσεις που εγγυώνται χάσιμο βάρους με τη λήψη CLA, αυτό το συμπλήρωμα δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτύχει όσα υπόσχεται σύμφωνα με έρευνες. Είναι ένα τριγλυκερίδιο που μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό και το κάψιμο του λίπους στις περιοχές γύρω από την περιφέρεια. Όμως δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο μόνιμο χάσιμο βάρους.

Τέταρτος Μύθος: Τα ποτά με επιπλέον καφεΐνη που υπόσχονται να σας γεμίσουν με ενέργεια θα σας τονώσουν και θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε ακόμα και στην πιο δύσκολη δουλειά - και η επιπλέον καφεΐνη είναι απόλυτα ασφαλής.

Πραγματικότητα: Δεν συνιστάται στους ανθρώπους να παίρνουν καφεΐνη με αυτό τον τρόπο. Όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές αρρυθμίες, προβλήματα με τις βαλβίδες της καρδιάς, έγκυες γυναίκες, νοσηλευόμενες γυναίκες και διαβητικοί θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα ροφήματα.

Πέμπτος Μύθος: Το χρώμιο και η καρνιτίνη είναι πολύ δυνατά συμπληρώματα για όσους κάνουν δίαιτα. Επιταχύνουν το μεταβολισμό και «καίνε» το συσσωρευμένο λίπος γρήγορα και εύκολα.

Πραγματικότητα: Το χρώμιο βοηθάει στην «ισορροπία» του σακχάρου στο αίμα δείχνουν κάποιες έρευνες. Παρόλα αυτά η καρνιτίνη δεν βοηθάει στην «καύση» του συσσωρευμένου λίπους.

Αναφορικά με τα χάπια αδυνατίσματος, δεν συνιστώνται, σε αντίθεση με ένα πρόγραμμα ισορροπημένης - «έξυπνης» διατροφής βασισμένο στις ανάγκες και την διατροφική κουλτούρα του καθενός. Ο σκοπός μιας διατροφής είναι η προαγωγή της υγείας. Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στη μόνιμη ενσωμάτωση μικρών αλλαγών στην καθημερινότητα σας, γιατί οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που επιφέρουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας