Υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος 3 Tesla

 

Το Metropolitan General διαθέτει υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο 4ης (τελευταίας) γενιάς και υψηλής ισχύος, 3 Tesla Skyra Μagnetom Siemens, με τα πλέον εξελιγμένα προγράμματα, που επιτρέπουν τη διενέργεια ακόμα και των πιο εξειδικευμένων και καινοτόμων εξετάσεων.

Ο τομογράφος 3 Τesla είναι εξοπλισμένος με υπερσύγχρονο λογισμικό και τεχνολογία πηνίων πολλαπλών καναλιών που επιτυγχάνουν εικόνα εξαιρετικής ποιότητας και μέγιστη ταχύτητα στη διεξαγωγή της εξέτασης (έως 40% μικρότερη η διάρκεια).

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό καναλιών που διατίθεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα για την απεικόνιση κεφαλής, τραχήλου και κοιλίας (64 κανάλια για κεφαλή-τράχηλο / 60 κανάλια για την απεικόνιση κοιλίας / 18 κανάλια για την απεικόνιση μαστού), τα οποία και μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα για την απεικόνιση ολόκληρου του σώματος του ασθενούς. Έτσι, ακόμη και οι ολόσωμες μαγνητικές τομογραφίες μετατρέπονται σε διαδικασίες ρουτίνας, ενώ διαφορετικές περιοχές του σώματος μπορούν να απεικονισθούν εντός μερικών λεπτών χωρίς να απαιτείται επανατοποθέτηση του ασθενούς ή αλλαγή πηνίων.

Επίσης, διαθέτει ειδικά προγράμματα επεξεργασίας και μελέτης με στόχο την πληρέστερη και εξατομικευμένη διαγνωστική προσέγγιση των εξεταζόμενων σε τομείς όπως η Νευρολογία, η Ογκολογία, η Αγγειολογία, ο Μαστός, η Ορθοπαιδική και η Καρδιολογία.

Ο τομογράφος 3 Tesla Skyra Μagnetom έχει ευρύ άνοιγμα και λογισμικό μείωσης του θορύβου κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη άνεση του εξεταζόμενου. Μάλιστα, σε σημαντικό αριθμό εξετάσεων, το κεφάλι του ασθενούς βρίσκεται εκτός του τομογράφου, γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο φιλικό.