NAVISWISS, YΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΛΟΗΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΣΤΟ METROPOLITAN GENERAL

Το Metropolitan General, πιστό στη δέσμευσή του για παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών, απέκτησε το υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα πλοήγησης (navigation) Naviswiss για τη διενέργεια ολικών αρθροπλαστικών ισχίου με μέγιστη ακρίβεια και άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα. Οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί της Κλινικής έχουν πλέον, εκτός από τα προηγμένα ρομποτικά συστήματα Rosa και Navio, ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο για την εφαρμογή των νεότερων και των πιο καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών και μεθόδων, στις υψηλότερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας για τον ασθενή.

Το Naviswiss είναι σύστημα πλοήγησης συμβατό με όλα τα εμφυτεύματα αρθροπλαστικής ισχίου, χωρίς την ανάγκη χρήσης επιπρόσθετου λογισμικού ή εξαρτημάτων. Υποστηρίζει όλους τους τύπους χειρουργικών προσπελάσεων, πρωτοπαθών επεμβάσεων και αναθεωρήσεων, χωρίς να απαιτείται προ εγχειρητικός έλεγχος με απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, CT ή MRI).

Oι αισθητήρες του συστήματος είναι σε μέγεθος σφραγίδας, τοποθετούνται στα οστά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και η κάμερα υπερύθρων καταγράφει τον προσανατολισμό και τη θέση των οστικών δομών με την βοήθεια των αισθητήρων, ώστε το σύστημα να παρέχει τιμές γωνιών αναφοράς για την ορθή εφαρμογή του εμφυτεύματος.

Παρέχει την δυνατότητα ακριβούς υπολογισμού του μήκους του χειρουργούμενου σκέλος ώστε να διασφαλίζεται ο ισοσκελισμός του ασθενούς. Το λογισμικό παρέχει οδηγίες σε κάθε βήμα της επέμβασης, μέσω γραφικών και κειμένου.

Περαιτέρω δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος Naviswiss είναι το συνοδό λογισμικό Naviplan (3D pre-operative planning) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά και συμπληρωματικά και βοηθά στον προεγχειρητικό σχεδιασμό της επέμβασης ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, με βάση τρισδιάστατες εικόνες αξονικής τομογραφίας (CT). Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους που βοηθούν τον χειρουργό στην επιλογή των καταλλήλων εμφυτευμάτων σε κάθε ασθενή αλλά και συνεισφέρουν κατά την διάρκεια της επέμβασης μαζί με την οπτική αναγνώριση οστικών σημείων αναφοράς στην λεπτομερέστερη εμφύτευση της αρθροπλαστικής.

P1080142