Ιατροί του Μetropolitan στο «οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης 2021»

Το οδοιπορικό υγείας που ξεκίνησε στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στις 17 Ιουλίου 2021, πέρασε από τον Καταρράκτη Άρτας στις 14 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στο Τέροβο Ιωαννίνων, στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, έκανε όλους όσοι συμμετείχαν πιο ενημερωμένους.

Παρείχε σημαντικές πληροφορίες και γνώση για την Πανδημία σε όλους όσοι παρακολούθησαν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις. Έφερε σε επαφή ιατρούς, ανθρώπους της επιστήμης, της πολιτικής, θρησκευτικούς ταγούς και ανθρώπους της υπαίθρου, συνεισφέροντας στην ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας που είναι απαραίτητες για την όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη έξοδο από την κατάσταση που μας ταλαιπωρεί ως άτομα και ως κοινωνίες, τοπικά και παγκόσμια.

Τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τοπικές αρχές, συλλόγους, εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές με θέμα: «Η λύση της πανδημίας ο εμβολιασμός, οι μάσκες, οι αποστάσεις και η καθαριότητα» στήριξαν με την παρουσία και τις ομιλίες τους, μεταξύ των άλλων, και οι ιατροί του Metropolitan κ.κ. Στέφανος Φούσας, Συντονιστής-Διευθυντής Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General και Γεώργιος Σαρόγλου, ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος Metropolitan Hospital.

Τέροβο Ιωαννίνων – 05/09/2021

Picture 1 

Με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των: Χαράλαμπου Γώγου, Γεωργίου Σαρόγλου και Στέφανου Φούσα.

Εκδήλωση «Η λύση της πανδημίας ο εμβολιασμός, οι μάσκες, οι αποστάσεις και η καθαριότητα» και τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή (δωρεά χορηγού)

Μετά από πρόκληση που απηύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερόβου-Ραψαίων, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τερόβου, την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Δωδώνης και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ενημερώθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια και την ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό. Χαιρετισμό απηύθυναν: ο π. Υπουργός Αντώνιος Φούσας και ο εκπαιδευτικός Ελευθέριος Γείτονας σχετικά με την αλληλεγγύη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Τερόβου και την οποία συντόνισε ο Συντονιστής-Διευθυντής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, κ. Στέφανος Φούσας, συμμετείχαν: ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Metropolitan General, με θέμα: «Η πανδημία στη χώρα μας σήμερα», o κ. Γεώργιος Σαρόγλου, ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Ηοspital, με θέμα: «Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο», ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας, με θέμα: «Κατανοώντας τη λοίμωξη του κορωνοϊού και η αξία του εμβολίου», ο κ. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Κ.Υ. Δερβιζιάνων, με θέμα: «Το παράδειγμα μιας προσωπικής εμπειρίας νόσησης», ο κ. Χρήστος Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός, με θέμα: «Θρομβώσεις και κορωνοϊός», ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος-Περιοδοντολόγος-Εμφυτευματολόγος, με θέμα: «Εμπειρίες στην άσκηση του επαγγέλματος στη διάρκεια της πανδημίας», η κ. Μαρία Χριστοφόρου, Οδοντίατρος, με θέμα: «Οδοντιατρική και κορωνοϊός», ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, με θέμα: «Νομική Προστασία», η κ. Βάσω Κιτσώνα, Νοσηλεύτρια, MSc Κοινοτικής Φροντίδας Υγείας, με θέμα: «Βιώματα και εργασιακές εμπειρίες στην εποχή της πανδημίας» και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων, MSc, με θέμα: «Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο». Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για το περιφερειακό ιατρείο του χωριού, δωρεά από τον επιχειρηματία Νίκο Παπαδόπουλο.

Καταρράκτης Άρτας 14/08/2021

Καταρράκτης Άρτας − 14/08/2021

Με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των: Γεωργίου Πατούλη, Γεωργίου Σαρόγλου, Μωυσή Ελισάφ, Σταυρούλας Τσιάρα και Στέφανου Φούσα.

Εκδήλωση «Η λύση της πανδημίας ο εμβολιασμός, οι μάσκες, οι αποστάσεις και η καθαριότητα»

Στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου (αποστάσεις, μάσκες) μετά από πρόσκληση, που απηύθυναν οι: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», Αδελφότητα των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη», Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας, Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ. Καλλίνικου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Στην ημερίδα, που συντόνισε ο Συντονιστής-Διευθυντής Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, κ. Στέφανος Φούσας, συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, Διευθυντής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Metropolitan Hospital, με θέμα: «Η πανδημία σήμερα», ο κ. Κωνσταντίνος Θ. Τσουμάκας, ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Η αναχαίτιση της πανδημίας-Επιτακτική ανάγκη για καθολική συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών», η κ. Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με θέμα: «Εμβολιασμοί», ο κ. Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, με θέμα: «Καρδιολογικές αποφάσεις στην εποχή της πανδημίας», η κ. Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, με θέμα: «Οφθαλμολογία και Κορωνοϊός», η κ. Λαμπρινή Τάτση, Γενική Ιατρός και Συντονίστρια ΤΟΜΥ, με θέμα: «Χρόνια νοσήματα στη μετά-covid εποχή», ο κ. Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος ΠΓΝΙ, με θέμα: «Οδοντιατρική και Κορωνοϊός» και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων, MSc, με θέμα: «Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο».

Ζίτσα Ιωαννίνων – 17/07/2021

Ζίτσα Ιωαννίνων – 17/07/2021

Με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των: σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου, Γεωργίου Σαρόγλου, Μωυσή Ελισάφ, Αλέξανδρου Δρόσου, Σταυρούλας Τσιάρα και Στέφανου Φούσα.

Εκδήλωση  «Η λύση της πανδημίας ο εμβολιασμός, οι μάσκες, οι αποστάσεις και η καθαριότητα»

Στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου (αποστάσεις, μάσκες) και μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Βελλαϊτών και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παροχή ενημέρωσης αναφορικά με τα εμβόλια, τα αυτοάνοσα νοσήματα και την καρδιά. Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Συντονιστής-Διευθυντής Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας συμμετείχαν : ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας και Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας, με θέμα: «Αυτοάνοσα νοσήματα και κορωνοϊός», η κ. Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Παθολογίας & Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με θέμα: «Κορωνοϊός και εμβόλια», ο κ. Στέφανος Κωλέττας, Γενικός Γραμματέας Βελλαϊτών «Ζίτσα», ο κ. Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, με θέμα: «Παρεμβάσεις», ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, με θέμα  «Νομική προστασία» και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων, MSc, με θέμα: «Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο».