Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του Metropolitan General

To Metropolitan Hospital και το Μetropolitan General, μέλη του Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου Ομίλου στον τομέα της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Αττική, προχώρησαν σε σύναψη χορηγικής συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, παρέχοντας στους Ολυμπιονίκες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας μέσα σ’ ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους Ολυμπιονίκες, με γνώμονα την πρωτοπορία και την υψηλή εξειδίκευση.

Ενδεικτική της σημαντικότητας της εν λόγω συμφωνίας για τους Ολυμπιονίκες και τις προσπάθειές τους είναι η δήλωση της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κας Βούλας Κοζομπόλη, η οποία αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού δήλωσε:

«Σε μία εποχή αβεβαιότητας, ενέργειες σαν αυτή του δεν αποτελούν μόνο έμπρακτη υποστήριξη των προσπαθειών των αθλητών αλλά και ηθική, καθώς μας δίνουν την αίσθηση ενός συνοδοιπόρου που παρέχει ασφάλεια σε κάθε μας βήμα. Εκ μέρους των συναδέλφων μου Ολυμπιονικών θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στη Διοίκηση του Metropolitan για τις ολοκληρωμένες παροχές υγείας, πόσο μάλλον που αυτές παρέχονται από έναν κορυφαίο πάροχο υγείας και παράλληλα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα συμπράξουμε σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του αθλητισμού, της υγείας και της παιδείας σε γενικότερο επίπεδο»

Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα στο Metropolitan General στο Χολαργό Αττικής, όπου έδωσαν το «παρών» Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα όπως οι Ολυμπιονίκες της Υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη και Εύη Μωραϊτίδου, οι Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή, οι Ολυμπιονίκες του Στίβου Περικλής Ιακωβάκης και Όλγα Βασδέκη, η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη, η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη και η Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ ο Γενικός Δ/ντής του Νοσοκομείου κ. Σπύρος Κοτρώτσιος, μίλησε στο olympicwinners.gr και τον Υπευθυνο Επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Γιάννη Σταθόπουλο για τη νέα εικόνα, τις υπηρεσίες και τους στόχους του Metropolitan General και φυσικά για τη συνεργασία με το Σύλλογο.

Υπογραφή Συμφωνίας

(Συνέντευξη: Γιάννης Σταθόπουλος, Φωτογραφίες: Άρης Καλογεράκης)

Κύριε Κοτρώτσιε, γνωρίζοντας το νοσοκομείο σας από παλιά και έχοντάς το παρακολουθήσει από πολλές οπτικές γωνίες, θα ήθελα να σημειώσω για την σημερινή επίσκεψη ότι από την είσοδο κιόλας, γίνεται απόλυτα αισθητός ο «αέρας της ανανέωσης» που επικρατεί. Μπορείτε να μας ενημερώστε αναλυτικότερα για τη νέα εικόνα του Metropolitan General;

Από τον Απρίλιο του 2018, οπότε το ΙΑΣΩ General μετονομάστηκε σε METROPOLITAN General και εντάχθηκε στον Όμιλο της Hellenic Healthcare, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από ενέργειες τόσο σε επίπεδο υλικό-τεχνικής υποδομής, όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού. Νέοι ιατροί συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων και εγνωσμένου κύρους, προερχόμενοι τόσο από το δημόσιο όσο από τον ιδιωτικό τομέα, έχουν προστεθεί στο ήδη πολύ σημαντικό ιατρικό δυναμικό μας για να στελεχώσουν τα τμήματά μας, ενώ ξεκινήσαμε άμεσα τις επενδύσεις σε ιατρικό εξοπλισμό αιχμής, ώστε να αποτελέσει τον πολύτιμο συνεργάτη του επιστημονικού μας προσωπικού στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς.

Σχετικά με τον «αέρα της ανανέωσης» που αντιληφθήκατε κατά την είσοδό σας στο Νοσοκομείο κύριε Σταθόπουλε, να σας ενημερώσω ότι αυτός θα αποτυπωθεί και μέσα από την ριζική ανακαίνιση που προγραμματίζουμε. Eντός των επόμενων δύο εβδομάδων λοιπόν θα αρχίσουμε να ανακαινίζουμε τις σουίτες και τα μονόκλινα δωμάτια, ενώ στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουμε την εκτεταμένη ανακαίνιση του ισογείου. Η είσοδος του Metropolitan General θα μεταφερθεί επί της Λεωφόρου Μεσογείων από την παράπλευρη είσοδο της οδού Πυθαγόρα όπου βρίσκεται τώρα. Ακόμη θα εκσυγχρονιστούν πλήρως τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα των επειγόντων περιστατικών, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των ασθενών και του προσωπικού μας. Μετά την ολοκλήρωση του Ισογείου θα προχωρήσουμε με τηνανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου, τόσο για λειτουργικούς λόγους, όσο και για να εναρμονιστεί με την εικόνα της νέας εποχής που θέλουμε να προσδώσουμε στο Metropolitan General.

Metropolitan General

Ποια είναι τα Points of Excellence του Metropolitan General ή αλλιώς οι ιατρικές υπηρεσίες αιχμής;

Καταρχάς είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τον αγγειογράφο biplane που αποτελεί τον πιο εξελιγμένο αγγειογράφο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα. Περιγραμματικά να σας πω, ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το νέο Κέντρο Καρδιάς του Metropolitan General και την νέα αίθουσα στεφανιογραφίας. Το Κέντρο Μαστού θα εξοπλιστεί άμεσα με ένα από τα πλέον εξελιγμένα μηχανήματα ψηφιακής μαστογραφίας. το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα μας μέχρι στιγμής. Την επόμενη εβδομάδα θα εγκαταστήσουμε έναν νέο Μαγνητικό Τομογράφο 3 Tesla, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργούν στο Νοσοκομείο μας δύο ταυτόχρονα κλειστοί μαγνητικοί τομογράφοι. Τον προηγούμενο Μάϊο εγκαταστήσαμε στα χειρουργεία μας το τελευταίο μοντέλο του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθούν τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης που προμηθευτήκαμε για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Το Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί μία ακόμη παρακαταθήκη και τέλος είμαστε πολύ περήφανοι για το Ορθοπεδικό μας Τμήμα και τις μεθόδους fast track που εφαρμόζει, που έχουν ως αποτέλεσμα την σύντομη νοσηλεία των ασθενών και αποτελούν ένα ακόμη point of excellence του Noσοκομείου μας.

Να εικάσω ότι μέσα στο πλαίσιο του για excellence εντάσσεται και η συνεργασία με τον Σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών;

Πολύ σωστά! Οι Ολυμπιονίκες εκφράζουν την αριστεία στον αθλητισμό, όπως εμείς εκφράζουμε την αριστεία στην Υγεία. Είναι μεγάλη μας η χαρά και η τιμή που μπορούμε μέσω της συνεργασίας μας να συνδράμουμε στις προσπάθειες των ανθρώπων που μας κάνουν υπερήφανους και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Κάποτε γκρεμίζονταν τα τείχη για να περάσουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες. Εμείς εδώ στο Metropolitan δεν γκρεμίζουμε τα τείχη μας, καθώς αντίκειται στο πνεύμα της ανάπτυξης και της εξέλιξης που σας περιέγραψα προηγουμένως, όμως θέλουμε να τους αγκαλιάσουμε τους Ολυμπιονίκες και να αποτελέσουμε τον περήφανο υποστηρικτή της υγείας τους. Οι Ολυμπιονίκες εκτός από αθλητικά αποτελούν και κοινωνικά πρότυπα. Γνωρίζουμε και εκτιμούμε τα προγράμματα και τις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών προς το κοινωνικό σύνολο για την προαγωγή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας και ως εκ τούτου είναι πολύ ευχάριστο για εμάς ότι θα υλοποιήσουμε μαζί με τους Ολυμπιονίκες κοινωνικά προγράμματα για την προαγωγή της υγείας.

Ο Γενικός Δ/ντης του Metropolitan κ. Σπύρος Κοτρώτσιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη υπογράφουν το Συμφωνητικό Συνεργασίας

Ποιοι οι στόχοι του Metropolitan General για το επόμενο χρονικό διάστημα κύριε Κοτρώτσιε;

Ο στόχος μας είναι το Metropolitan General να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα Βόρεια και Ανατολικά Προάστια της Αττικής. Το 2019 είναι ένα σημείο καμπής, διότι θα υλοποιηθούν τα έργα που έχουμε εξαγγείλει και θα αναδείξουν την δυναμική του νοσοκομείου μας, ενώ οι επενδύσεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό θα μετουσιώσουν σε πράξη το όραμα των ανθρώπων που με σεμνότητα, με γνώση του αντικειμένου ξεκίνησαν το Metropolitan Hospital και τον νέο Όμιλο που έχει πλέον διαμορφωθεί, αγκαλιάζοντας παράλληλα και την ιδιωτική ασφάλιση την ίδια στιγμή που άλλοι όμιλοι δεν την λάμβαναν υπ’ όψιν. Αν θέλετε να σας δώσω μία ένδειξη της δυναμικής που έχει διαμορφωθεί για τον Όμιλό μας, τότε αρκεί να αξιολογήσετε το μέγεθος των επενδύσεων που έχουν λάβει χώρα μόνο για το Metropolitan General, και ως εκ τούτου να κάνετε τις αναγωγές για όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου μας.Θέλουμε λοιπόν ο Όμιλός μας να γίνει ακόμα πιο δυνατός και να επεκταθεί και εκτός Αττικής.

Ο Γενικός Δ/ντης του Metropolitan General κ. Σπύρος Κοτρώτσιος υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες του Στίβου Όλγα Βασδέκη και Περικλή Ιακωβάκη και τον Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Βασίλη Πολύμερο, παρουσιάζοντας τους παράλληλα τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου

Χρυσό μετάλλιο στον αγώνα για την Υγεία λοιπόν!

Ακριβώς!

Κύριε Κοτρώτσιε, σας ευχαριστώ πολύ!

Κι εγώ σας ευχαριστώ.

 

Πηγή: http://olympicwinners.gr/index.php?Mid=24&artid=109