Σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, το Da Vinci XI

Το Metropolitan General διαθέτει την υψηλότερη τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο της Ρομποτικής Χειρουργικής, το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci Xi, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χειρουργούς να πραγματοποιούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και ευελιξία.

Η βασική διαφορά του από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, είναι ότι οι ρομποτικοί βραχίονες γίνονται περισσότερο ευέλικτοι, πιο ακριβείς και πιο ανεξάρτητοι στη λειτουργία τους, μιμούμενοι ακόμα καλύτερα τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού, ακόμη και στις πλέον δύσκολες, δυσπρόσιτες και απαιτητικές περιστάσεις (όπως π.χ. σε εξαιρετικά παχύσαρκους ή σε πολύ μικροκαμωμένους ασθενείς). Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η χειρουργική τεχνική και γίνεται ακόμα λιγότερο τραυματική και επεμβατική.

Επιπλέον, το Da Vinci Xi διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία συγχρονισμού διπλής εικόνας για εξασφάλιση άριστης διακριτικής ικανότητας (focus-free technology) και εξάλειψης του θολώματος των εικόνων, καθώς και την υψηλότερη διαθέσιμη απεικόνιση χειρουργικού πεδίου (Crystal Clear) με σύστημα φακών 3D που παρέχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 15 φορές για πολύ ακριβείς, σταθερές και λεπτομερείς κινήσεις.

Το Da Vinci Xi χρησιμοποιείται σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, κυρίως στις ειδικότητες της Ουρολογίας, της Γενικής Χειρουργικής, της Γυναικολογίας, της Καρδιοχειρουργικής και της Βαριαϊτρικής.

Στο Metropolitan General διασφαλίζεται μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών ελέγχου ότι o χειρισμός του Da Vinci στα χειρουργεία γίνεται μόνο από χειρουργούς πιστοποιημένους στη ρομποτική χειρουργική που υποστηρίζονται από ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα (νοσηλευτές, τεχνικοί).