X Κλείστε Ραντεβού - Εικονίδιο

Κλείστε Ραντεβού

Καλώντας στο
2106502000

από τις 08.00 π.μ.
εώς τις 16.00 μ.μ.

Στέλνοντας mail στο
info@metropolitan-general.gr

X Βρείτε Υπηρεσία - Εικονίδιο

Βρείτε Υπηρεσία

Γενικές Υπηρεσίες & Κλινικές

Ειδικές Μονάδες

Εξωτερικά Ιατρεία

HomeCare

Επείγοντα

Ενημερωθείτε για τα Ιατρικά Τμήματα, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Επείγοντα και για όλες τις υπηρεσίες

X Επικοινωνήστε μαζί μας - Εικονίδιο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλώντας στα
2106502000

Στέλνοντας mail στο
info@metropolitan-general.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

X Που θα μας βρείτε - Εικονίδιο

Που θα μας βρείτε

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Metropolitan General
βρίσκονται στο Χολαργό

Λεωφόρος Μεσογείων 264
ΤΚ 15562
Χολαργός
Αθήνα

X Βρείτε Γιατρό - Εικονίδιο

Βρείτε Γιατρό

Αναζητήστε γιατρό ανά ειδικότητα ή όνομα μέσα από την ιατρική μας ομάδα

3rd Athens Coloproctology Meeting: Νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3rd Athens Coloproctology Meeting, στις 24 και 25 Απριλίου 2026, συγκεντρώνοντας στην Αθήνα διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Κολοπρωκτολογίας (ΕΕΚΠ), αποτέλεσε τη συνέχεια των επιτυχημένων συναντήσεων του 2022 και του 2024 και ήταν αφιερωμένη στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 25 Έλληνες και ξένοι ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα που κάλυψαν όλο το φάσμα της αντιμετώπισης της νόσου, από την ενδοσκοπική και χειρουργική έως την ογκολογική προσέγγιση, με έμφαση στη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 180 χειρουργοί -κυρίως νέοι- χειρουργοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις της έρευνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Παράλληλα, το συνέδριο λειτούργησε ως forum ανταλλαγής ιδεών, ενθάρρυνσης διεθνών συνεργασιών και υποστήριξης της νέας γενιάς χειρουργών.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Δρ. Ιωάννη Βίρλου, Διευθυντή Χειρουργικής του Metropolitan General, Εθνικού Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολοπρωκτολογίας (ESCP), Β’ Αντιπροέδρου της ΕΕΚΠ και Διοργανωτή του 3rd Athens Coloproctology Meeting, στην επιτυχή υλοποίηση της επιστημονικής συνάντησης.

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας (ESCP), το 3rd Athens Coloproctology Meeting ανέδειξε τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών και ελληνικών επιστημονικών φορέων, αποτελώντας μία υψηλού επιπέδου διεθνή επιστημονική διοργάνωση.