Διαβητολογικό Κέντρο Metropolitan General: Η πιο Σύγχρονη και Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση του Διαβήτη

Το Διαβητολογικό Κέντρο του Metropolitan General στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στοχεύει στην αποτελεσματική πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία και σφαιρική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.). Εφαρμόζει μοντέρνα μεθοδολογία, τις πλέον εξελιγμένες θεραπείες, ενώ παρέχει συνεχή και έγκυρη εκπαίδευση για την πάθηση.

Ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου και της Παθολογικής - Διαβητολογικής Κλινικής του Metropolitan General τονίζει ότι «το άτομο με διαβήτη μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς προβλήματα, αρκεί να το θέλει! Η θεραπεία του ΣΔ είναι μια δυναμική διαδικασία που το άτομο θα πρέπει να εντάξει στην καθημερινότητά του και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της».

Στο Διαβητολογικό Κέντρο λειτουργούν:

Ιατρείο Πρόληψης Διαβήτη

Πραγματοποιείται πλήρης και εξατομικευμένος έλεγχος (check up) καθώς και παρακολούθηση από εξειδικευμένους ιατρούς με οδηγίες πρόληψης και εξετάσεις για έγκαιρη διάγνωση.

Το check up προβλέπει με αρκετές πιθανότητες τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τόσο για το νεανικό (τύπος 1) όσο και για των ενηλίκων (τύπος 2). Η πρόληψη στον τύπο 2 είναι απόλυτα εφικτή στο στάδιο του προ-διαβήτη. Στον τύπο 1 όμως, «πρόληψη» σημαίνει έγκαιρη και καλή ρύθμιση του διαβήτη αφού η εκδήλωσή του είναι αιφνίδια.

Ιατρείο Ρύθμισης Διαβήτη  

Η αντιμετώπιση της πάθησης γίνεται σφαιρικά και δε στοχεύει μόνο στη μείωση ων τιμών της γλυκόζης αλλά και στη σωστή ρύθμιση και  παρακολούθηση όλων των παραγόντων κινδύνου (π.χ. χοληστερόλη, υπέρταση), στην πρόβλεψη του κινδύνου και στην εξατομίκευση της θεραπευτικής αγωγής ανά ηλικία, τρόπο ζωής και εργασίας.

Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού

Με την ευθύνη διαβητολόγου και τη συνεργασία ειδικού ποδολόγου μαζί με εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, γίνεται περιποίηση πάσης φύσεως προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα κάτω άκρα (έλκη, εισχωρήσεις ονύχων, μυκητιάσεις κ.λπ.). Με την κατάλληλη περιποίηση αλλά και εκπαίδευση για τη φροντίδα των ποδιών, καθώς και την πιθανή χρήση ορθωτικών-θεραπευτικών υποδημάτων, μπορούν να προληφθούν ή και να θεραπευτούν όλα τα σοβαρά προβλήματα στα πόδια.

Ιατρείο Διαβητικής Νευροπάθειας (Πόνου)

Διενεργείται έλεγχος για διαβητική νευροπάθεια και αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το διαβήτη και το νευρικό σύστημα.

Ιατρείο Υπερλιπιδαιμίας και Διαβητικών Αγγειακών Παθήσεων

Σε συνεργασία με το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας, εξειδικευμένους καρδιολόγους και αγγειοχειρουργούς της Κλινικής, ρυθμίζονται δύσκολες περιπτώσεις υπερλιπιδαιμίας και αντιμετωπίζονται στενώσεις αγγειακές, καρδιάς, αγγείων κάτω άκρων κ.λπ.

Εκπαίδευση

Μεγάλη σημασία δίνει το Διαβητολογικό Κέντρο στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο του ατόμου με διαβήτη, έτσι ώστε να καταφέρει να γίνει «ιατρός» του εαυτού του, όσο και των οικείων του, έτσι ώστε να μπορούν να το υποστηρίξουν ψυχολογικά και να το βοηθήσουν στην πράξη. Γι’ αυτό παρέχει, με τη συνεργασία ειδικού επιστημονικού προσωπικού, συστηματική εκπαίδευση στην τεχνική των ενέσεων, οδηγίες για ειδική διατροφή αλλά και ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους. Παράλληλα, διοργανώνει συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση της πάθησης.

Έμφαση σε ενημερωτικές δράσεις

Το Διαβητολογικό Κέντρο συμμετέχει ενεργά σε δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια στηρίζει σταθερά την Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης «Με Οδηγό το Διαβήτη». Στο πλαίσιο αυτό, η ιατρική ομάδα του Κέντρου, ταξιδεύει σε νησιά του Αιγαίου όπου εξετάζει και δίνει ιατρικές οδηγίες στις τοπικές κοινότητες, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες ανοιχτές στο κοινό.

Διαβητολογικό Κέντρο/Τηλ. για ραντεβού: 210 650 2662, Δευτ.-Παρ.: 8.00-20.00