Στρατηγική συνεργασία Hellenic Healthcare Group με Universal Life

Η Universal Life, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική συνεργασία της με το Hellenic Healthcare Group (HHG) τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα και Metropolitan General. Το Hellenic Healthcare Group ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Όραμα του Hellenic Healthcare Group είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και η ανάδειξη της χώρας σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, διεθνώς.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η Universal Life στους ασφαλισμένους της και στοχεύει στο να παρέχει στον κόσμο της ακόμη περισσότερες ποιοτικές επιλογές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το πελατολόγιο της Εταιρείας θα μπορεί να επωφεληθεί από τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Hellenic Healthcare Group και από τα μοναδικά ιατρικά επιτεύγματα όπως οι αναίμακτες ρομποτικές επεμβάσεις, οι επεμβάσεις με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και με μεγαλύτερη ασφάλεια, την ελάχιστα επεμβατική ιατρική με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, της μικρότερης χρονικής διάρκειας νοσηλεία, την εξατομικευμένη χειρουργική με τρισδιάστατη ιατρική εκτύπωση ακόμα και την αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδας χωρίς χειρουργείο.

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life κ. Έβαν Γαβάς δήλωσε ότι η συνεχής επένδυση των θεραπευτηρίων του Ομίλου Hellenic Healthcare σε υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνολογίες αποτέλεσε βασικό κριτήριο για την απόφαση της Universal Life για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Τονίζοντας τα σημαντικά οφέλη που θα έχουν οι ασφαλιζόμενοι της Universal Life μέσα από τη συνεργασία με το Hellenic Healthcare Group, πρόσθεσε ότι η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αποστολής της Universal Life η οποία είναι η βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας από τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές τους ανάγκες. «Μας δίνεται» δήλωσε «η ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας παρέχοντας στο πελατολόγιο μας πρόσβαση σε αναβαθμισμένες μεθόδους ιατρικής και θεραπευτήρια, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις σε μια χώρα που τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτιστικά αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των Κυπρίων στην αναζήτηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό».

Εκ μέρους του Ομίλου Hellenic Healthcare, o Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σπυρίδης δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε στρατηγική επιλογή μας, καθώς η Universal Life είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο και η αξιοπιστία της είναι γνωστή και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, ο Όμιλος HHG είναι πλέον ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα με τεράστια επένδυση σε τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό. Ο Όμιλος έχει την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου με υπερσύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό, τα δε θεραπευτήρια του Ομίλου συγκαταλέγονται ήδη στα καλύτερα της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι σήμερα πολλοί Κύπριοι ασθενείς καταφεύγουν στο εξωτερικό για ζητήματα υγείας που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Κύπρο και πηγαίνουν σε χώρες όπου το κόστος θεραπείας είναι εξαιρετικά υψηλό συγκριτικά με αυτό του Ομίλου HHG. Με βάση αυτά τα δεδομένα, προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνεργασία που είναι επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους. Η Universal Life προσφέρει στους ασφαλισμένους της πρόσβαση στα θεραπευτήρια του HHG με απευθείας κάλυψη των εξόδων, εξασφαλίζοντας χαμηλά κόστη. Οι ασφαλισμένοι αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, εφάμιλλες και ανώτερες από εκείνες των νοσοκομείων στα οποία έχουν συνηθίσει να απευθύνονται, οι δε υπηρεσίες αυτές παρέχονται σε οικείο περιβάλλον από ανθρώπους με την ίδια ιδιοσυγκρασία και γλώσσα. Τέλος, επωφελούνται επιπρόσθετα γιατί το HHG επιδοτεί τα αεροπορικά εισιτήρια και την νοσηλεία των Κυπρίων ασθενών που θα νοσηλευθούν στα θεραπευτήριά της.

Συμπερασματικά, η συνεργασία μας με την Universal Life έρχεται να δημιουργήσει αυτό το ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα παρέχονται υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες υγείας με ασφαλείς για όλους όρους».

Για την Universal Life:

Η Universal Life ήταν η πρώτη κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία και ιδρύθηκε το 1970 με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο. Κατέστησε το όνομά της συνώνυμο με την ασφάλεια ζωής και υγείας στην Κύπρο, πρωτοστατώντας στην εισαγωγή θεσμών και σύγχρονων ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και στη δημιουργία και καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης στους Κύπριους. Σήμερα, η Universal Life διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ασφαλιστικά δρώμενα του τόπου, ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον Κλάδο Ζωής και, με διαφορά, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Υγείας στην Κύπρο.

Για το Hellenic Healthcare Group:

Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, ενός πεδίου που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα και Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic. Δεσμεύεται στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου οράματος για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της Ελλάδας, διεθνώς, σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Ο Όμιλος διαθέτει και αναπτύσσει πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες και κέντρα (Centers of Excellence) που προσφέρουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες υγείας, επενδύουν στην ιατρική επιστημονική έρευνα και επιδιώκουν να αποτελούν πόλο έλξης για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιστρέφοντας ταυτόχρονα το «brain drain» στο χώρο της υγείας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Hellenic Healthcare Group στοχεύει στη δημιουργία αξίας για τον ασθενή, τον ιατρό, το νοσηλευτή, τον επαγγελματία στο χώρο της υγείας, το μέτοχο και, προπάντων, για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα και διεθνώς μέσα από στρατηγικές επιχειρηματικές και επιστημονικές συνεργασίες.

Υπεύθυνη Ανάπτυξης Γραφείου Μetropolitan Κύπρου: Ευαγγελία Κοντοπύργου +357 22 7777 07, ekontopyrghou@metropolitan-hospital.gr