Metropolitan General:  Διαδικτυακό συνέδριο «Καρδιολογία 2022»,  27 – 28 Μαΐου 2022

Στις 27 και 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό συνέδριο «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 2022» που διοργανώθηκε από Καρδιολόγους του Ομίλου HHG και το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1000 ιατρούς πανελληνίως. Στο συνέδριο συμμετείχαν ιατροί και από άλλα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια.

Στο χαιρετισμό τους οι : Ι.Κανακάκης- Πρόεδρος την Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Δ.Τούσουλης-Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ.Τσιούφης-Διευθυντής-Καθηγητής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, Θ.Ξενάκης-Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Metropolitan General και Π.Σκανδαλάκης-Πρόεδρος Συντονιστής Ομίλου HHG, εξήραν το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου.

Το επιστημονικό πρόγραμμα απαρτιζόταν από 12 στρογγυλά τραπέζια. Την Παρασκευή 27 Μαΐου το πρόγραμμα αφορούσε στις αρρυθμίες, τη σχέση της Καρδιολογίας με τις άλλες ειδικότητες, την Καρδιο-Ογκολογία, τα χρόνια στεφανιαία σύνδρομα και την τρέχουσα αντιμετώπισή τους, τις βαλβιδοπάθειες, τη θωρακική αορτή και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Το Σάββατο 28 Μαΐου ασχολήθηκαν με ενδιαφέροντα περιστατικά στις βαλβιδοπάθειες, στις νεότερες εξελίξεις της Καρδιολογίας, στους βηματοδότες, απινιδωτές και αρρυθμίες, αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών με υπέρταση, προβλήματα με δομικές καρδιοπάθειες όπως βαλβιδοπάθειες και μυοκαρδιοπάθειες και τέλος με τα νεότερα δεδομένα στην Επεμβατική Καρδιολογία.

Το επίπεδο του συνεδρίου ήταν υψηλότατο και στάθηκε αφορμή για ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων δύσκολων περιστατικών καθώς και ενημέρωση πάνω στις νεότερες τεχνικές αντιμετώπισής τους.

Εδώ θα βρείτε όλες τις επιστημονικές ομιλίες του συνεδρίου