Ο Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General υποδέχεται την Πρεσβεία Της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Χολαργό

 

Με μεγάλη λύπη και βαθιά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Καθηγητή Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιου Χαρτοφυλλακίδη.

Ο καθηγητής υπήρξε ο θεμελιωτής των αξιών της σύγχρονης Ορθοπαιδικής στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που προώθησε την εκπαίδευση αλλά και την ανάγκη μετεκπαίδευσης και συνεχιζόμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ορθοπαιδική οικογένεια.

Πολυγραφότατος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής, με αγάπη και φροντίδα για τους ασθενείς του αλλά και τους συναδέλφους του Ορθοπαιδικούς. Άνθρωπος με αξιακές αρχές, ακριβοδίκαιος που συμπεριφέρθηκε σε όλους μας με σεβασμό, αξιοπρέπεια και απέραντη διάθεση να βοηθήσει τους νεότερους συναδέλφους του. Οι πλειονότητα των καθηγητών και Διευθυντών των Ορθοπαιδικών κλινικών υπήρξαν μαθητές του «Είναι παιδιά μου» έλεγε. Τους στενούς του συνεργάτες μας καταλάβαινε από τη φωνή μας και για όλους είχε έναν καλό λόγο. Οι συνάδελφοι ορθοπαιδικοί που έχουν εστιασμένο επιστημονικό ενδιαφέρον στη χειρουργική του Ισχίου και τις αρθροπλαστικές, αισθανόμαστε πτωχότεροι, έφυγε ο άνθρωπος που επωμίστηκε το βάρος να καθιερώσει αυτό το γνωστικό αντικείμενο στην Ελλάδα. Έφυγε ο πατέρας μας.

Στα παιδιά του Μαρία και Κωνσταντίνο αλλά και στα αγαπημένα του εγγόνια, υποβάλλουμε τα συλλυπητήρια μας αλλά και την ευχή να καταξιώσουν τη μνήμη του.

 

Οι Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Metropolitan General
Ομότιμος καθηγητής Ορθοπαιδικής Θεόδωρος Ξενάκης