Ιατροί του Ομίλου HHG στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης  στους Καταρράκτες της Άρτας

Στο ευρύτερο πλαίσιο μιας επιτυχημένης τριθεματικής εκδήλωσης, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στον Καταρράκτη Άρτας, μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού.

«Τέτοιες ευκαιρίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ιδιαίτερα τώρα που η αποστασιοποίηση μας έχει κάνει να νιώθουμε διχασμένοι, έχουμε ανάγκη το πνεύμα ενότητας, την αλληλεγγύη και δράσεις όπως η σημερινή» τόνισε εμφατικά ο Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος.

Στην υποχρέωση της συμμετοχής στα κοινά ως ευγνωμοσύνη σε όσους προσέφεραν και προσφέρουν αλλά και στην ανάγκη τόνωσης της αλληλεγγύης εστίασε ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος. «Με τον κ. Φούσα έχουμε πολύ καλή συνεργασία, έχουμε κάνει πολλά Οδοιπορικά Υγείας και Αλληλεγγύης, εδώ και χρόνια, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και πολύ μεγάλο όφελος για τους πολίτες γιατί μεταφέρει τη γνώση, με πολλές ειδικότητες επιστημόνων στον τόπο τους, δίχως να χρειάζεται να μετακινηθούν» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αγνή Νάκου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας: «Γνωρίζω το έργο και τις δράσεις του καθηγητή κ. Φούσα και είναι τιμή μου που συμμετέχω σε μια από αυτές». Η π. Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης λέγοντας: «Η διαρκής υπενθύμιση της γερμανικής θηριωδίας και το πώς έδρασε σε αυτό το χωριό, είναι απαραίτητη, γιατί λαοί χωρίς μνήμη είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν για δεύτερη φορά την ίδια ιστορία».

Στη δεύτερη ενότητα του Οδοιπορικού Υγείας, η π. Υπουργός κ. Γεροβασίλη, παίρνοντας το λόγο από τον καθηγητή κ. Φούσα, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Η πανδημία είναι εδώ. Ωστόσο, δεν είμαστε όπως στην πρώτη φάση, έχουμε εργαλεία, πιο οργανωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Είναι θαύμα της επιστήμης οι εμβολιασμοί και πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προληπτικά ατομικά μέτρα. Η μάσκα σώζει ζωές, η μάσκα μας προφυλάσσει. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, επίσης, η κ. Τζένη Κούρτη, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αγνάντων, τονίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών για εθελοντισμό. Τον από τηλεφώνου –λόγω καραντίνας- χαιρετισμό του κ. Χρήστου Γκόγκα, Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα, μετέφερε ο κ. Φλώρος.

Την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών συντόνισε ο Διευθυντής -Συντονιστής του Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, την οποία αποτελούσαν : ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή»), ο Κωνσταντίνος Θ. Τσουμάκας, ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ («Η σημασία των εμβολιασμών στην αναχαίτιση της πανδημίας»), ο κ. Δανιήλ Χατζηφωτιάδης, Διευθυντής Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής Λεμεσού («Ο προσωπικός ιατρός στην πράξη»), ο κ. Χρήστος Φλώρος, Καρδιολόγος («Η χρησιμότητα των απινιδωτών»), η κ. Μιρέλια Κυριάκου, Μαία, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού-Μέλος Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας Ελλάδος («Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου και σημασία του μητρικού θηλασμού»), ο κ. Σπύρος Αθανασίου, Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ένωσης Νεανικού Διαβήτη, (Δραστηριότητα της ΠΕΝΔΗ») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στην πανδημία»).