Συμμετοχή του Τμήματος Γόνατος και Ισχίου ως εκπαιδευτικό κέντρο σε διεθνές πρόγραμμα υποτροφίας

Tο Τμήμα Γόνατος και Ισχίου του Metropolitan General με Διευθυντή τον κ. Νικόλαο Ροῒδη, και Επιμελητή τον κ. Κωνσταντίνο Βελτσίστα, συμμετέχει ως εκπαιδευτικό κέντρο στο πλαίσιο υποτροφίας αρθροπλαστικής γόνατος (Traveling Fellowship – Knee Arthroplasty 2019) που διοργανώνεται από την ΕΚΑ (European Knee Associates) τμήμα της ESSKA (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τρεις Eυρωπαίοι υπότροφοι Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί που εκπαιδεύονται στην αρθροπλαστική γόνατος, θα επισκεφθούν έξι διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα της ΕΚΑ σε διάφορες ευρωπαικές χώρες και θα παρακολουθήσουν διά ζώσης χειρουργεία αρθροπλαστικής γόνατος.

Η ταξιδιωτική αυτή υποτροφία της ΕΚΑ ξεκινάει από την Αθήνα και το Τμήμα Γόνατος και Ισχίου του Metropolitan General θα υποδεχτεί τους υπότροφους τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, οι οποίοι, θα συμμετέχουν σε επιστημονικές διαλέξεις από κοινού με τους ιατρούς του Τμήματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής. Οι υπότροφοι θα έχουν ήδη παρακολουθήσει προηγουμένως επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, με επικεφαλής χειρουργό τον κ. Νικόλαο Ροϊδη.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, οι υπότροφοι θα παρευρεθούν σε τρία ακόμη χειρουργεία ολικής αρθροπλαστικής γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS) και ταχείας κινητοποίησης (Fast track) με το σύστημα KneeAlign2, που θα λάβουν χώρα στο Μetropolitan General, και θα διεξαχθούν επίσης από τον κ. Ροίδη.

Δείτε το πρόγραμμα της επίσκεψης των υπότροφων Ορθοπαιδικών της ΕΚΑ για τις 21-22/10/19 εδώ, και το γενικό πρόγραμμα της υποτροφίας εδώ.