Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Στο Metropolitan General λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Ελλάδα που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 180 ασθενείς και παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των νεφρολογικών νοσημάτων σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. Επιπλέον, είναι μία τις λίγες Μονάδες που διαθέτουν μηχάνημα πλασμαφαίρεσης υψηλής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ανοσολογικών & αιματολογικών παθήσεων.

Η Μονάδα βρίσκεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πτέρυγα, στο 2ο όροφο του νέου κτιρίου του Metropolitan General, και διαθέτει χώρους μοντέρνους, φωτεινούς και ευρύχωρους.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

  • δύο μεγάλες αίθουσες αιμοκάθαρσης
  • ξεχωριστή αίθουσα αιμοκάθαρσης για ασθενείς-φορείς Ηπατίτιδας Β (ΗΒV)
  • ειδική χειρουργική αίθουσα για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις
  • χώρο αναμονής και τραπεζαρία για τους ασθενείς και τους συνοδούς

Διαθέτει κλίνες και καρέκλες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού, ατομικές τηλεοράσεις, ενώ παρέχεται free wi-fi και ελαφρύ γεύμα στους ασθενείς.

Στη Μονάδα εφαρμόζονται όλα τα είδη αιμοκάθαρσης, κλασική αιμοκάθαρση, αιµοδιαδιήθηση και αιµοδιαδιήθηση online, με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ επιπλέον, πραγματοποιούνται εξειδικευμένες πράξεις και παρακολουθούνται ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε νεφρική μεταμόσχευση.