Eλάχιστα Επεμβατική Αντικατάσταση Aορτικής Bαλβίδας

Για πρώτη φορά στο Metropolitan General, ξεκίνησαν μέσα στο Μάρτιο να πραγματοποιούνται ελάχιστα επεμβατικές αντικαταστάσεις αορτικής βαλβίδας (επεμβάσεις J, mini στερνοτομής) με πολύ μικρότερη χειρουργική τομή. Η εξειδικευμένη αυτή μέθοδος εφαρμόζεται σήμερα σε ελάχιστα θεραπευτήρια στη χώρα και αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας στην καρδιοχειρουργική διεθνώς.

Οι πρωτοποριακές επεμβάσεις διενεργήθηκαν από τον κ. Χριστόφορο Κωτούλα, Καρδιοθωρακοχειρουργό, Συνεργάτη του Μetropolitan General και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς & Αγγείων, με άριστα αποτελέσματα. Οι ασθενείς παρέμειναν για λιγότερο από 24 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μetropolitan General, ενώ ήταν άμεσα περιπατητικοί.

Τα οφέλη της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής της αορτικής βαλβίδας περιλαμβάνουν μειωμένη απώλεια αίματος, μικρότερη νοσηλεία στη ΜΕΘ αλλά και στο νοσοκομείο, ελαχιστοποίηση των λοιμώξεων και των μετεγχειρητικών επιπλοκών, ταχύτερη κινητοποίηση και ανάρρωση καθώς και μικρότερες ουλές μετά την επέμβαση.